in ,

Fantasztikus siker: Fucsovics simán verte a Grand Slam-győztes Wawrinkát

Fucsovics Márton simán, két játszmában 6:4, 6:0-ra verte a genfi salakpályás torna negyeddöntőjében a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinkát.

Fucsovics Márton simán, két játszmában 6:4, 6:0-ra verte a genfi salakpályás torna negyeddöntőjében a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinkát.

 

Fucsovics Márton a háromszoros Grand Slam-torna-győztes, a világranglistán jelenleg 25. helyezett svájci Stan Wawrinka ellen lépett pályára a genfi salakpályás tenisztorna negyeddöntőjéban.

Wawrinka januárban, hoszabb sérülés után tért vissza, a torna harmadik kiemeltjeként indult, úgy, hogy pár nap múlva már a Roland Garroson lesznek érdekeltek a legjobbak.

A világranglistán 60. Fucsovics a Ramos és Tiafoe elleni sikerek után, Wawrinka a Donaldson elleni győzelemnek köszönhetően jutott a genfi torna negyeddöntőjébe. Az eddigi meccseiken szettet sem vesztettek a felek. Fucsovics egyébként először meccselt a svájci klasszissal, korábban többször edzettek együtt, kifejezetten jó viszonyban van a két sportember.

 

A svájci adogatásával kezdődött a mérkőzés, és Fucsovics szerezte az első pontot, de az első játék simán lett Wawrinkáé. A magyar játékos ellenfele második bréklabdájánal kettőshibát ütött, így 2:0-ra ellépett Wawrinka, de Fucsovics azonnal visszavette az előnyt egy hosszú gémben, majd semmire hozta a saját adogatását.

Élete legnagyobb sikerét érte el a Wawrinka elleni győzelemmel Fucsovics MártonFORRÁS: AFP/CHRISTOF STACHE

A folytatásban mindkét játékos simán hozta az adogatását, majd újra brékelt Fucsovics 4:4-nél, így az első szettért adogathatott, és rögtön első játszmalabdáját értékesítve 6:4-re megnyerte az első játszmát.

Fucsovics a második játszmát ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta, két bréklabdájából a másodikat megnyerve elvette Wawrinka adogatását, majd egy maratoni adogatójáték után sikerült megtörnie a svájcit, 2:0 után nem ismert pardont Fucsovics, a fontos pillanatokban rendre ő ütött nyerőket. 5:0-nál első meccslabdáját beütötte Fucsovics, ezzel pályafutása legnevesebb ellenfelét sikerült legyőznie a magyar játékosnak.

A négy között a hatodik kiemelt Steve Johnson lesz majd a magyar játékos ellenfele.

 

ATP 250-es torna, Genf (501 345 euró, salak)
Fucsovics (magyar)–Wawrinka (svájci, 3.) 6:4, 6:0
S. Johnson (amerikai, 6.)–Pella (argentin) 6:3, 6:4

Az elődöntők párosítása:
S. Johnson (amerikai, 6.)–Fucsovics (magyar)
Gojowczyk (német)–Fognini (olasz, 2.)

Egyesbeli sikerét követően párosban a negyeddöntőben búcsúzott Fucsovics Márton, aki oldalán az izraeli Jonathan Erlichhel csütörtökön két játszmában kikapott az Oliver Marach, Mate Pavic osztrák, horvát duótól az 501 ezer euró (159 millió forint) összdíjazású genfi férfi salakpályás tenisztornán.

A magyar játékos és párja az első szettben 2:0-ra elhúzott, majd az első helyen kiemelt ellenfél fordítani tudott. A második játszmában 3:1-re ellépett az ellenfél, amelyet 4:4-nél Fucsovicsék utolértek, de az 5:5-nél elvesztett adogatójáték végzetesnek bizonyult. A találkozó 1 óra 16 percig tartott.

 

(forrás:www.origo.hu)

Agyhalál- Kalácsképű Korózs Lajos (MSZP) szegény nagyon megzuhant – Forradalmat akar (videó)

Ezeket a fegyvereket fogjuk gyártani (videó) – Így működnek akció közben