in ,

Ezt meg ki kérdezte? A német kancellár szerint is megingathatja a demokráciába vetett bizalmat a brüsszeli korrupciós botrány

Az európai uniós tagállamok vezetői brüsszeli csúcstalálkozóján szóba került a korrupciós botrány is.

Az európai uniós tagállamok vezetői brüsszeli csúcstalálkozóján szóba került a korrupciós botrány is.

Olaf Scholz német kancellár távozáskor adott nyilatkozatában, az uniós parlamenti korrupciós botránnyal összefüggésben reményét fejezte ki, hogy a testület elnöke valóban végrehajtja az átláthatóság megerősítését célzó reformokat.

 

A ügy nagyon komoly, megingathatja a demokráciába és a parlamentarizmusba vetett bizalmat”

– jelentette ki. Az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi vitáról a német kancellár azt mondta, bízik abban, hogy a párbeszéd révén javulást érhető el amerikai partnerekkel.

 

Mint ismert: az Európai Ügyészség főügyésze két görög európai parlamenti (EP) képviselő, a szocialista Eva Kaili és a néppárti Maria Szpiraki mentelmi jogának felfüggesztését kérte – közölte az Európai Unió luxembourgi székhelyű ügyészsége csütörtökön.

A közlemény szerint a két görög EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Csalás Elleni Hivataltól (OLAF) kapott, a korrupciós ügyben indított vizsgálati jelentés alapján kérte Laura Kövesi főügyész. Az indoklás szerint az OLAF úgy látja, fennáll az uniós költségvetésre nézve hátrányos csalás gyanúja a parlamenti juttatások kezelésével, különösen az akkreditált parlamenti asszisztensek javadalmazásával kapcsolatban.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Csaló baloldal – Magyar Nemzet: a Jobbik is igénybe vehette Bajnaiék szolgálatait

A brüsszeli mocsár: legalább 60 uniós politikus lehet érintett a hatalmas korrupciós botrányban