in ,

Ezt hogy képzelik??? A Levegő Munkacsoport kitiltaná vasárnaponként Budapest belvárosából az autókat

A szervezet elnöke szerint külföldön már bebizonyosodott, hogy az autók városokból való kitiltása működik.

A Nemzetközi Energiaügynökség legfrissebb állásfoglalása szerint azt javasolják, hogy a vasárnapok a jövőben autómentesek legyenek, emellé állt be a Levegő Munkacsoport, melynek elnöke azt mondta, külföldön már bebizonyosodott, hogy az autók városokból való kitiltása működik, ennélfogva támogatja a Nemzetközi Energiaügynökség törekvését.

Párizsban és Brüsszelben is – igaz, hogy nem minden vasárnap, de – már volt olyan alkalom, amikor a város nagy részét lezárták a személyautók elől”

– ismertette az InfoRádióban Lukács András, aki szerint ekkor csak a tömegközlekedés, a taxik és a közszolgáltatásokat végző járművek közlekedhettek és ez teljesen megvalósítható szerinte.

Úgy véli, az emberek gyorsan feltalálják magukat az új helyzetben, szívesen sétálnak, kerékpároznak, tömegközlekedést használnak vagy elnapolják utazásukat.

Ez egy fellélegzés is a városnak, sokkal kisebb lesz a légszennyezés, nagyon sok szempontból előnyös”

– fogalmazott a Levegő Munkacsoport elnöke, aki többször is elmondta, vasárnaponként kitiltaná az autókat Budapest belvárosából.

Állítása szerint mindenképpen megérne egy kísérletet az autók kitiltása, hiába nagy az ellenállás. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy online közzétett videóban beszélt arról korábban, hogy a korlátozásra nincs szükség.

 

(mandiner.hu)

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Óriási belharc a baloldalon – A zuglói MSZP szerint Hadházy semmit nem tett Zuglóért és az ott élő emberekért az elmúlt öt hónapban

Orbán Viktor: Bravo, Giorgia!