in ,

Ezért imádjuk őket: idegenben győzte le öt góllal a vb-bronzérmest a magyar kéziválogatott!

Nagyon komoly győzelmet aratott a férfi kézilabda-válogatott

Nagyon komoly győzelmet aratott a férfi kézilabda-válogatott a duplán fontos olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének odavágóján. A visszatérő Nagy László vezette magyar csapat a világbajnoki bronzérmes Szlovéniát győzte le idegenben, az ötgólos siker után igencsak bizakodva várhatjuk a hazai visszavágót.

 

Tartottunk a Szlovénia elleni világbajnoki selejtező odavágójától, hiszen nem a legszebb hónapjait élte meg (eddig) idén a magyar férfi kézilabda. A Szeged és a Veszprém is nagyon korán kiesett a Bajnokok Ligájából, és a veszprémiek formáról az is sokat elárul, hogy hatalmas bravúrral végül a szegediek nyerték meg a magyar bajnokságot.

Ez persze a Szeged dicsérete is: a bajnok átlövője, Bodó Richárd például egészen elképesztően játszott a veszprémi visszavágón. Szerencsére a szlovénok elleni meccsre is megőrizte remek formáját. 

 

Nem titok, hogy sok kritika érte a svéd Ljubomir Vranjest, aki a Veszprém csapata mellett a magyar válogatottat is irányítja. Eddig ugyanis kifejezetten rosszul szerepelt mindkét együttessel, és ez akkor is meglepetés, ha tudjuk, hogy éppen generációváltás és stílusforradalom zajlik, és amúgy a világ egyik legjobb edzőjéről beszélünk.

A történtek tudatában kicsit félve vártuk a bombaerős Szlovénia elleni selejtezőt, amely kulcsfontosságú volt, hiszen ez a vb egyben olimpiai kvalifikációs torna is, így duplán fontos lenne részt venni rajta. Meg persze meg is szoktuk már a vébészerepléseket. Szerencsére nem kellett csalódnunk, a csapat ismét bebizonyította, hogy jól bírja a tétmeccseket. Ezért is imádjuk őket.

A válogatott végig ellenszélben játszott, kőkeményen védekezett, de ehhez képest is rengeteg kétperces kiállítást ítéltek ellenünk, sőt, egymás után két beállónkat is piros lappal külték le. Ennek ellenére a nemzeti csapat nem zuhant össze, sőt, a második félidő 42. percében már a vezetést is átvette.

Nem túlzás, igazi csapatként küzdött a válogatott, és erre nem volt válasza Szlovéniának.

Mindent elárul, hogy a hazaiak a végén 13 percig nem szereztek akciógólt (!), így nem csak megőriztük, de növelni is tudtuk az előnyt. Nagy világklasszisként játszott, de felnőtt mellé Bóka Bendegúz, Bodó és a többiek is. A magyar csapat végül 29–24-re győzött, és így komoly esélyekkel várhatjuk a szerdai, veszprémi visszavágót. Öt góllal nyerni Szlovéniában, erre azért nagyjából senki sem számított.

Fotó: MTI

(forrás: Mező Gábor, pestisracok.hu)

MAGYAR ARANY! – Kozák Danuta 500 méteren is aranyérmes lett a kajak-kenu Eb-n

A libsik magzatpózban fognak sírni – A ciklus végére 60 százalék alá csökkenhet az államadósság