in ,

Ezen hangosan felröhögtünk: A vezérigazgatója szerint nem ellenzéki csatorna az RTL Klub

„Az RTL Magyarország nem politizál és nem is politizált” – jelentette ki Vidus Gabriella.

Az Index készített interjút Vidus Gabriellával, az RTL Magyarország vezérigazgatójával kedden. Többek között a kereskedelmi tévék függetlenségéről és a pandémia kihívásairól kérdezték az üzletasszonyt.

Vidus cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint az RTL kivonulna Magyarországról. Mint mondta, a csatorna húsz éve piacvezető és olyan fejlesztéseken dolgoznak, amelyek csak hosszú távon fognak megtérülni.

Szóba került a reklámadó ügye, amellyel kapcsolatban a felhozták, hogy az RTL nézői „az addig megszokottnál kritikusabb politikai tartalmú műsorokat, híradókat láthattak”. Ezzel kapcsolatban Vidus leszögezte:

Az RTL Magyarország nem politizál és nem is politizált”
Hozzátette, hogy két dolgot csinálnak: tájékoztatnak és szórakoztatnak. „Biztos akad, aki ennek örül, mások szomorúak lehetnek miatta, de mi nem veszünk részt közéleti vitákban” – jelentette ki a vezérigazgató.

Az RTL híradóinak politikai tartalmait „patikamérleggel mérik”, és betartják az érvényben lévő médiatörvény erre vonatkozó előírásait.

A mi hírtartalmaink az elmúlt években nem változtak; nemcsak az objektivitásuk tekintetében, de még mennyiségileg sem”
– szögezte le Vidus.

Azzal kapcsolatban, hogy az RTL Magyarország lenne a legnagyobb ellenzéki médium azt mondta, hogy azt a „leghatározottabban” cáfolja. „Függetlenül attól, hogy épp ki van kormányon. Az egyik oldalról ellenzékinek tűnhetünk, a másik oldalról meg nem eléggé ellenzékinek” – vélekedett a vezérigazgató.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Ez nagyon durva! Kedden is összeomlott Budapest közlekedése! Folytatódik a közlekedési káosz Karácsony Budapestjén – Videó

Hétfőn Rétvári Bence és Dömötör Csaba rakta helyre az ellenzéki provokátorokat – Gratulálunk!