in ,

Ezek tényleg lopnak – Vallomás: az MSZP-s Baja Ferenc is kapott 30 millió vesztegetési pénzt

Baja Ferenc, az MSZP egykori nagyágyúja is kapott azokból a vesztegetési pénzekből, amelyekből jutott Horváth Csabának, Tóth Csabának és Molnár Zsoltnak is.

Baja Ferenc, az MSZP egykori nagyágyúja is kapott azokból a vesztegetési pénzekből, amelyekből jutott Horváth Csabának, Tóth Csabának és Molnár Zsoltnak is. Mindannyian attól a Fuzik Zsolttól vettek át komolyabb összegeket, akit a hatóságok költségvetési csalással gyanúsítanak. A Magyar Nemzet birtokába jutott vallomásrészletek szerint ezen a vonalon összesen több mint 300 millió forint fekete pénz áramlott a szocialista politikusokhoz.

 

A Magyar Nemzet információi szerint Fuzik Zsoltnak azt követően eredt meg a nyelve, hogy vádalkut kötött a nyomozó hatósággal, amely korábban bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsította meg.

Fuzik tehát az enyhébb büntetés reményében beszélt olyan, általa ismert bűncselekményekről, amelyekben politikusok is érintettek. A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot, amely megállapította, az általa elmondottak fedik a valóságot.

 

 

A LAP BIRTOKÁBA KERÜLT VALLOMÁSRÉSZLETEKBŐL KIDERÜLT, HOGY A SZOCIALISTA BAJA FERENC IS BUSÁSAN RÉSZESÜLT VESZTEGETÉSI PÉNZEKBŐL, AMELYEKET FUZIK ZSOLT ADOTT ÁT A SYS IT SERVICES KFT. KÉPVISELETÉBEN.

Baja Ferenc az MSZP igazi veteránjának számít. A jelenleg 66 éves politikus 1994 és 2014 között szocialista országgyűlési képviselő volt. A Horn-kormány idején környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter, 2002 és 2010 között pedig a Miniszterelnöki Hivatalban tevékenykedett államtitkárként, ahol különböző területek tartoztak hozzá, többek között az informatikai projekteket felügyelte.

BESZÉDES, ÍRJA A MAGYAR NEMZET, HOGY HORN GYULÁT KÖVETŐEN MEDGYESSY PÉTER, GYURCSÁNY FERENC ÉS BAJNAI GORDON IS FONTOS FELADATOKAT BÍZOTT RÁ. NEVE A KULCSÁR ATTILA-FÉLE BRÓKERBOTRÁNYBAN IS FELBUKKANT.

De visszatérve a vallomáshoz, Baja Ferenc még 2019 májusában vagy júniusában egy közvetítőn keresztül kereste meg Fuzik Zsoltot. Az MSZP-s politikus szeretett volna megállapodást kötni arra az esetre, ha Karácsony Gergely lesz a főpolgármester, és ha a SYS IT megnyeri a BKV Zrt. informatikai rendszereinek üzemeltetésére kiírt közbeszerzést. Baja azt mondta, ebben az esetben majd vele kell egyeztetni az informatikai projektek kapcsán.

 

Baja Ferenc akkor jelentkezett újra, amikor Karácsony Gergely megnyerte a választást, ekkor 30 millió forintot kért magának, és vállalta, hogy két évig nem bolygatja meg a SYS IT Services Kft. BKV-s szerződését.

– Baja említette, hogy jóban van a főpolgármesterrel, és felhatalmazása van arra, hogy informatikai kérdésekről tárgyaljon. Említette azt is, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes támogatását élvezi, aki fontos személy, mivel arról hozhat döntéseket, hogy milyen projekteket támogassanak és honnan vonjanak el pénzt – fogalmazott Fuzik.

Hozzátette: Baja Ferenc egyszer mutatott neki egy papírt, amelyen a főpolgármester aláírása szerepelt, illetve az, hogy informatikai főtanácsadó lett a fővárosnál.

 

 

A 30 millió forintnyi vesztegetési pénzt én adtam át neki a Várkert Bazárnál található kis parkban”

– mondta Fuzik a nyomozóknak.

Hangsúlyozta, Baja Ferenccel találkozott a Tabáni Tenisz Centerben, valamint a Markó utcai Pilot Caféban is, de ezeken a helyeken pénz átadására nem került sor.

A politikus és Fuzik rendszeresen egyeztettek, majd egy idő után felmerült, hogy Baja rendszeres havi juttatást szeretne kapni, és kérte, hogy találjanak egy erre megfelelő szerződést.

– AZT MONDTA, HAVI 2-3 MILLIÓ FORINTRA VAN SZÜKSÉGE – IDÉZTE FEL A TÖRTÉNTEKET FUZIK, AKI ÚGY GONDOLTA, A BKV-S PÉNZTÁRGÉPEK ÜZEMELTETÉSÉBŐL KIGAZDÁLKODHATÓ AZ ÖSSZEG, DE A BKK VEZETÉSE AKKOR EZT A TERÜLETET ÉPPEN MAGÁHOZ AKARTA VONNI.

 

 

Baja Ferencnek azonban ezt sikerült megakadályozni, de a havi vesztegetési pénzek végül nem érkeztek meg az MSZP-s politikushoz. Fuzik Zsolt szerint Baja azt tervezte, hogy felvásárolja a SYS IT Services Kft.-t, azonban egy másik befektető megelőzte. A cégeladásról szóló tárgyalások megindulása után Baja nem kereste többé Fuzikot, aki a nyomozóknak elmondta, a 30 millió forintos vesztegetési pénzt a Wind IP 21 Kft.-nél kiállított fiktív számlákból fedezték.

Mint ismert, az elmúlt napokban a Magyar Nemzet számos részletet közölt Fuzik Zsolt vallomásából. Ezekből kiderült, hogy Fuzikon keresztül Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere és Tóth Csaba, MSZP-s honatya együtt több mint 250 millió forintot zsebelhettek be, megcsapolva a kerületi parkolási cég profitját.

Hétfőn a lap arról számolt be, hogy Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő Baja Ferenchez hasonlóan hatalmas összegre tartott igényt, hogy ne támadja meg a BKV informatikai üzemeltetési szerződését a SYS IT Services Kft.-vel. Molnár 40 millió forintot vett át Fuzik Zsolttól az Olimpia Parkban.

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Feri, most fogadj be menekülteket!

Orbán Viktor a nagyköveti értekezleten: Magyarország biztonsága az első