in ,

Ezek tényleg lopnak – Karácsony nemcsak ötleteket lopott a mozgalmához, de a grafikai elemeket is másolta

Tolvaj banda

 

A Karácsony Gergely által létrehozott 99 Mozgalom azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy “jóvátételként” meghirdetett gazdasági programcsomagja nagyrészt összelopott ötletekből lett összetákolva. Nos, amint kiderült, a főpolgármester mozgalma nem csupán ötleteket, de grafikai elemeket is lopott.

Karácsony Gergelynek annyira megtetszett a 2011-es Occupy Wall Street mozgalom, hogy nem csak az ötleteit, de a jelképeiken szereplő grafikai elemeket is lenyúlta. Az Occupy Wall Street (OWS) egy amerikai antikapitalista mozgalom, ami 2011. szeptember 17-én indult el a New York-i Zucotti Parkból, ami a Wall Street közelében helyezkedik el. A mozgalom később akciói által nemzetközi hírnevet szerzett, és Occupy movement néven határokon túlnyúló kezdeményezéssé nőtte ki magát, ami a világban jelen lévő szociális és bevételi különbségek ellen küzd. Az Occupy Wall Street által felvetett fő problémák a társadalmi egyenlőtlenség, a korrupció és a gazdasági szereplők hatalmas politikai hatalma volt. Az OWS mottója, miszerint „Mi vagyunk a 99%” az USA-ban létező hatalmas pénzügyi különbségre utal a leggazdagabb 1% és a társadalom többi része között. Igen, ezek pontosan azok az eszmék, amik a Karácsony által meghirdetett “jóvátételi programban” is szerepelnek. Ahogy a BalFake News nevű Facebook-oldal is emlékeztet, a főpolgármester mozgalmának mottója:

 

Itt az ideje, hogy új politikát építsünk, ami az ország 99%-nak érdekeit képviseli a leggazdagabbak 1%-a helyett.

Ez ugyan az! Ugyan az a neobolsevik mentalitás, amit mi magyarok már régen ismerünk, ám az Egyesült Államokban még lehetett vele újat mondani. Ami pedig a 99-es szám, “Font”-ját, azaz betűtípusát illeti: Ez egy brazil online taxirendelő applikáció betűtípusa.  De persze az is lehet hogy a Printerestről ingyenesen, vagy pár dollárárt letölthető sablon az, amit használnak. Egészen elképesztő, hogy az 50 tanácsadójának, és egy komplett reklámcsapatnak, havi több tíz milliós büdzséből arra sem futja, hogy előálljanak egy eredeti arculattal, és ötlettel!

– írják a BalFake News oldalán.


(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Ezek lopnak – Furcsa vagyongyarapodás Karácsony egyik legfőbb szövetségesénél

Hallgat a baloldali propagandamédia Cseh Katalin botrányáról – Se függetlenség, se objektivitás