in ,

Ez sem stadion – Újabb általános iskola és gimnázium épül Érden

Lerakták tegnap Érden a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium alapkövét

Lerakták tegnap Érden a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium alapkövét, amellyel jelentősen bővül az oktatás a városban. T. Mészáros András, Érd első embere, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje emlékeztetett arra, hogy tíz éve egy középiskola és egy szakmunkásképző iskola volt a városban, most pedig már az ötödik intézmény fejlesztése indul el. A Modern városok programban megvalósuló beruházás részeként a jelenleg általános iskolaként működő épület átalakításával és bővítésével új, 16 tantermes általános iskola, nyolc tantermes gimnázium, birkózócsarnok, központi aula, kültéri sportpályák és parkolóhelyek épülnek.

A Pest megyei városban természetesen nemcsak az oktatás területén voltak fejlesztések az elmúlt években, hanem óvodák, orvosi rendelők újultak meg, illetve épültek. Emellett teljes egészében felújították az emelt szintű járóbeteg-központot, 2018-ban pedig átadták az érdi rendőrkapitányság új épületét is.

A településért tett erőfeszítéseket kormányzati szinten is elismerik, hiszen augusztus 20-án Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök a Magyar Köztársaság tisztikeresztje kitüntetést adományozta T. Mészáros András polgármesternek. Az elismerést azzal indokolták, hogy Érd első embere elősegítette a város látványos és dinamikus fejlődését. Emellett a közelmúltban a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, elismerve az önkormányzat kezdeményezéseit – a településen élő családok mindennapjainak megkönnyítését, támogatását, családbarát intézkedéseit –, a Családbarát Önkormányzat díjat ítélte oda a városnak.

Érd vezetése örül az elismeréseknek, de további fejlesztéseket indít, tervezi, hogy létrehoz egy kétszáz hektáros gazdaságfejlesztési övezetet is a település külterületén. Negyven hektárt már az állam megvásárolt, és elkezdődött a tervek kidolgozása is.

A településen a közelmúltban online konzultációt tartottak a jövőbeni fejlesztésekkel kapcsolatban, amin több mint 1100-an vettek részt. Ebből kiderült, hogy a város lakói további infrastrukturális beruházásokat szeretnének, elsősorban az intézményrendszert fejlesztenék. Ez egybecseng Érd egyetlen városépítő koncepciójával, a fideszes városvezetés által kidolgozott Batthyány-programmal.

(Borsodi Attila, magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Íme a gyáva főpolgármester jelölt! Karácsony szabályosan menekül! Puzsér és Berki miatt nem ment be az M1 stúdiójába! – Videó

Megérkezett az év mémje Kunhalmi Ágnesről