in

Ez sem stadion! – Közel hat hektáron épül fel Érd új autóipari kutatóközpontja

350 munkahelyet teremtenek az osztrák AVL 12,5 milliárd forintos zöldmezős beruházásában

Miután októberben Érd polgármestere bejelentette, hogy az AVL Autókut Kft. (AVL Hungary) jelentős beruházásba kezd a városban, most Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és a vállalat vezérigazgatója közös sajtótájékoztatóján derültek újabb információk a fejlesztésről.

 

A dolgozók több mint káétharmada mérnök lesz

Az osztrák tulajdonú autóipari cég a fővárosi agglomerációs városban 2019-re irodaközpontot, 2020-ra pedig motorok elemzésére alkalmas tesztpadokkal felszerelt kutatóközpontot épít ki. Az összesen mintegy 12,5 milliárd forintos fejlesztést a magyar állam hárommilliárd forinttal támogatja.

 

Az AVL egyik tesztpadja (techmointor.hu)

Dirk Janetzko ügyvezető igazgató elmondta: cégük élen jár a motor- és járműtesztelések, hajtóműrendszerek szimulációs technológiáinak fejlesztésében, és

magyarországi telephelyüket is valódi kompetenciaközponttá kívánják fejleszteni.

Szijjártó Péter azt hangsúlyozta, hogy az Érden felépülő központ a második lesz a Graz-i után az autóipari világcég bázishálózatában, megelőzve a kínai, koreai és japán központokat. Az AVL-nek világszerte 9500 alkalmazottja van, és a Magyarországon előállított érték 99,2 százalékát exportálja, amivel jól lehet jellemezni a vállalat versenyképességét – tette hozzá.

 

(forrás:magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bayer Zsolt Ujhelyiről: “…az Ujhelyihez fogható valami tényleg egyszer egy évszázadban mászik elő a lapos kövek alól..”

Agynéma ellenzék – Elképesztő reakciókat váltott ki az ellenzékből az új nemzeti konzultáció