in

EZ SEM STADION – Elhúzható oldalfalú tanuszodát kapott Fehérgyarmat

Immár egytucat új tanuszoda üzemel a 2016-ban meghirdetett országos programnak köszönhetően.

Immár egytucat új tanuszoda üzemel a 2016-ban meghirdetett országos programnak köszönhetően.

Átadták a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton felépült tanuszodát. Az országos programban épülő tanuszodák paramétereinek megfelelően a technikai helységekkel és öltözőkkel ellátott csarnok egy 6×10 méteres tanmedencével és egy 6 pályás 25 méteres úszómedencével jött létre.

A projekt 2016-os alapkőletételén az is elhangzott, hogy egy 1500 négyzetméter alapterületű, elhúzható oldalfalú uszoda jön létre,

mely a helyi építészeti hagyományokhoz alkalmazkodva Makovecz-stílusban épül.

A létesítményben az iskolai úszásoktatás mellett a város és a környék lakói is sportolási lehetőséghez jutnak.

A megyében az első tanuszodát még tavaly májusban adták át a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében.

Összesen 51 tanuszoda megépítése a cél

Az MTI összegzése szerint a fehérgyarmati a 12. átadott új tanuszoda, és jelenleg további 11 tanuszoda kivitelezése zajlik a 2016-ban indított országos oktatási infrastruktúra-fejlesztő programban. Két esetben a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzés van folyamatban, a vajszlói tanuszoda esetében pedig az előkészületek folynak.

Közben a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúrafejlesztési Program második üteme is elindult, amelynek keretében kiválasztották azt az újabb 26 települést, ahol szintén megkezdődhetnek a tanuszodák kivitelezésének előkészítő munkálatai.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település új uszodájának átadásán Szabó Tünde is részt vett. A sportért felelős államtitkár beszédében hangsúlyozta, a kormányzat kimondott célja, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni az oktatási keretek között. Ennek érdekében legalább járásonkénti tanuszoda-hozzáférést igyekszik biztosítani a program által.

(magyarepitok.hu)

NEM STADION! – Németországban templomot rombolnak, mi felújítunk

A mecsetbezárások miatt fenyegethették meg az osztrák kancellárt