in ,

Ez sem stadion! Bölcsődét adtak át a szabolcsi Balkányban!

Uniós és hazai forrásból, 332 millió forintos beruházással épült bölcsőde a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban

Uniós és hazai forrásból, 332 millió forintos beruházással épült bölcsőde a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban, az intézményt az Emberi Erőfrrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára adta át a szabolcsi kisvárosban szerdán.

Vitályos Eszter köszöntőjében arról beszélt, a kormány a családok támogatása mellett nagyon fontosnak tartja, hogy az ország bármely településén egyformán színvonalas közszolgáltatás működjön, hiszen a kisgyermeket nevelő szülők akkor tudnak munkát vállalni, ha közben jó kezekben tudják a gyermekeiket.

„Ami Balkányban most megvalósult, mindenben megegyezik a kabinet szándékaival: közösen vigyázunk a környezetünkre, támogatjuk a helyben maradást, a gyermekek nevelését, a munkahelyteremtést és a szülők munkába történő visszaállását” – fogalmazott Vitályos Eszter.

Az államtitkár jelezte, a 2014 és 2020 közötti fejlesztési ciklusban csak uniós forrásból kétmilliárd forint érkezett Balkányba.

Utalt arra, azoknak a településeknek van lakosságmegtartó ereje, ahol van munkahely, iskola, óvoda és bölcsőde működik, ezek megléte esetén tudják csak a fiatalok a jövőjüket helyben elképzelni. A bölcsőde átadásával jelentősen növekszik Balkányban ez a megtartó erő – tette hozzá Vitályos Eszter.

 

 

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője a Nyírbátor vonzáskörzetében megvalósult köznevelési beruházásokról szólva hangsúlyozta, a választókerületben az elmúlt években tizenhat iskola újult meg mintegy ötmilliárd forint értékben és hét óvodát újítottak fel 1,2 milliárd forintos beruházással.

Emellett megvalósult, illetve folyamatban van tizenhárom új bölcsőde építése is, amire 2,9 milliárd forintot fordítanak. Így a térség közoktatási és köznevelési intézményei összesen több mint 9 milliárd forintos fejlesztéssel gyarapodtak – jelezte a képviselő.

Az ünnepségen Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés fideszes elnöke kifejtette, a 15 milliárd forint értékű bölcsődei fejlesztési csomag révén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint ötven bölcsőde építése valósulhat meg a következő években.

Az eseményen köszöntőt mondott Román István kormánymegbízott és Pálosi László, Balkány Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Az önkormányzat telkén felépített, akadálymentesített és környezetbarát épület harminchat gyermeket tud fogadni, tervezését a kisgyermek-ellátásban jártas szakemberek segítették.

(demokrata.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Ismét orbitális nagy hazugságot tett közzé az index: szerintük a magyarok 35 százaléka veszítette el a munkáját a járvány miatt.

Gulyás Gergely: elmarad a Szent István napi ünnepség, nem lesz tűzijáték sem – Videó