in

Ez nem az SZDSZ féle pannon puma – ez a Magyar Tigris – Dübörög a gazdaság – Jövőre már e-motorokat gyárt az Audi Győrben

övőre már e-motorokat gyárt az Audi Győrben

Jövőre kezdik el az e-motorok sorozatgyártását az Audi Hungaria Zrt.-ben. A győri székhelyű vállalat arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy az első gyártóberendezéseket már integrálták a gyártási folyamatba. Az Audi­nak 2020-ra három elektromos autója jelenik meg, ezekbe gyártják majd Győrben a motorokat.

Az első e-motorok egy 8500 négyzetméteres csarnokban készülnek, ahová a hetekben telepítik az első gyártóberendezéseket, robotokat, valamint a csavarozó- és mérőállomásokat. Egy teljesen új gyártási koncepciót, a moduláris gyártást itt alkalmazzák majd először.

Ez azt jelenti, hogy a motorokat gyártószigeteken, moduláris elv mentén készítik, amely kiváltja a gyártószalagot. Annak ellenére, hogy a gyártási sorrend előre meghatározott, a moduláris gyártás több útvonalat és nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, aminek köszönhetően a magasabb gyártási volumen, valamint az új variánsok bevezetése gyorsabban megvalósítható anélkül, hogy az aktuális gyártási folyamatot hátrányosan érintené.

A győri Audiban jelenleg benzin- és dízelmotorokat gyártanak a Volkswagen-konszern több mint harminc telephelye számára, emellett az Audi szinte teljes motorpalettája Győrben készül. A vállalat árbevétele tavaly tizedével csökkent, a 2015-ös 7,906 milliárd euró után 7,136 milliárd euró lett. Az alkalmazottak száma az előző év utolsó napján 11 631 volt, ami 220-szal haladta meg a 2015-ös adatot.

 

(magaridok.hu)

Tisztára mint a Star Wars-ban a „66-os parancs” – Élesítették a Soros-tervet, indul az igazi küzdelem

„Nem Stadion” rovat – Novák Katalin: megtérítik az újabb nyelvvizsga díját januártól a fiataloknak