in ,

Ez nagyon fontos! Köszönjük Apple! Jönnek a gendersemleges, hidzsábos emojik iPhone-ra

Az Apple legújabb frissítésével jönnek majd a hiperpolkorrekt tartalmak. 

Az amerikai cégóriás szeptember közepén, a vadonatúj iPhone-okkal együtt mutatta be legújabb operációs rendszerét, az iOS 11-et, melyet azóta már többször is frissítettek. A legtöbbször csak apróbb változtatásokkal jár a rendszer frissítése, hogy korrigálják a korábban fel nem fedezett hibákat.

Már szart is lehet küldözgetni.

Fotó: AFP

A legújabb frissítés, a nemsokára megjelenő iOS 11.1 azonban sok újdonságot tartalmaz. Az iPhone-nal rendelkezők ugyanis sokkal több emojit, azaz speciális piktogramokat és egyéb hangulatjelet küldhetnek az ismerőseiknek a Messengeren keresztül.

Fotó: AFP

Sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy kiderült, a jövőben akár hidzsábos nőket, szivárványszínbe borított szíveket, gendersemleges alakokat és szoptató anyákat is lehet egymásnak küldözgetni.

A piktogram-mániában szenvedőket az amerikai cég a továbbiakban kiszolgálja brokkolival, vámpírokkal és zombikkal, mert hatalmas igény volt rá korábban is.

Az új hiperliberális emojikról még júliusban számolt be az Apple egyik munkatársa az emojik világnapján –nem vicc, van ilyen–, azonban a telekommunikációs vállalat csak nemrég ismerte el az új jelek érkezését, melyeket a jövő héttől lehet letölteni az iPad-ekre és az iPhone-okra.

A fejkendős jeleket, a Hidzsáb Emoji Projekt keretében a 15 éves német Rayouf Alhumedhi vitte sikerre, aki sokáig nehezményezte, hogy nem talál az iszlám vallásnak megfelelő piktogramokat a chatprogramon belül. A felhasználók már több mint 2600 jellel képesek teletömni a beszélgetéseiket.

 

(Bokor Gábor, 888.hu)

Iszonyat feszült a helyzet Spanyolországban – Közel a polgárháború?

Vona Gábor becsicskult a baloldalnak!