in ,

Ez már baromi szánalmas: Kamu Geri megpróbálta elhitetni, hogy tolmácsgép nélkül vett részt egy konferencián, de kiderült, hogy megint lódítani próbált – Videó

Karácsony Gergely a közösségi oldalán úgy próbálta illusztrálni egy nemzetközi konferencián való szereplését, hogy nem használt tolmácsgépet

Karácsony Gergely a közösségi oldalán úgy próbálta illusztrálni egy nemzetközi konferencián való szereplését, hogy nem használt tolmácsgépet, azonban többen nagyon gyorsan lebuktatták, mivel megjelent a teljes szerepléséről szóló videó is. A baloldali főpolgármester a nem létező nyelvtudásáról szóló botrány kirobbanását követően azt ígérte, fejleszteni fogja az angolját, de a konferenciáról készült videó tanulsága szerint még a „jó estét kívánok” kifejezést sem tudja angolul elmondani.

Karácsony Gergely baloldali főpolgármester arról írt közösségi oldalán, hogy egy lengyelországi konferencián vett részt.A POLITIKUS KÖZÖSSÉGI OLDALÁRA CSAK OLYAN KÉPEK KERÜLTEK, AMIN NEM LÁTSZIK A TOLMÁCSGÉP, PEDIG A FŐPOLGÁRMESTER A TELJES BESZÉLGETÉS SORÁN CSAK MAGYARUL BESZÉLT.Tehát „gondos kezek” mindent elkövettek annak érdekében, hogy Karácsonyt egy olyan szereplőnek tüntessék fel, aki egy nemzetközi konferencián tolmácsgép nélkül is könnyedén elboldogul.

Bár Karácsony a nem létező nyelvtudásáról szóló botrány kitörését követően azt ígérte, hogy igyekezni fog, hogy minél jobban megtanuljon angolul, de a lengyelországi konferenciáról szóló videóban MÉG A „JÓ ESTÉT KÍVÁNOK” KÖSZÖNTÉST SEM TUDTA ANGOLUL ELMONDANI.  

 

 

Mindezzel kapcsolatban Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője azt írta közösségi oldalán, hogy Karácsony Gergely azzal dicsekszik a Facebook-oldalán, hogy részt vett egy nemzetközi konferencián Lengyelországban. A fotósai azonban gondosan ügyeltek arra, hogy a fényképeken, amelyeket feltöltöttek a Facebook-oldalára, egyáltalán ne látszódjon a tolmácsolásra szolgáló fejhallgató Karácsony fején, azt sugallva, hogy a főpolgármester angolul beszélt – tette hozzá.

 

A rendezvényről készült felvétel azonban felkerült az internetre, amin látható a valóság: Karácsony magyarul beszélt, és végig a tolmácsolást hallgatta.

Bohár Dániel, a Pesti TV munkatársa pedig azt írta, nem angolul beszélt Karácsony Gergely egy nemzetközi konferencián. (Azt ígérte, hogy elkezdi a nyelvtanulást, de úgy tűnik, hogy még a basic english sem megy neki.) – tette hozzá.

 

A kínos felvételt itt nézheti meg. 

 

 

Hazugságspirálban Karácsony

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony nyelvtudásának hiánya hónapok óta meghatározza a közbeszédet. Májusban, az Economistnak adott interjúját követően kiderült, hogy nem tud angolul, illetve a nemzetközi sajtószereplésein és megbeszélésein tolmácsot használ. Mivel a magas pozícióra törő politikusnak kifejezetten kellemetlen a téma, ezért többször is megpróbálta megmagyarázni a nyilvánosság előtt, miért nem beszél a magyaron kívül más nyelven. Erre több kísérletet is tett, de mind közül a legfontosabb az az állítása volt, hogy középfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

Május 10-ei magyarázkodó Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy évekkel korábban középfokú nyelvvizsgát szerzett angolból. Csakhogy pillanatokon belül kiderült, állításával ellentétben sosem volt államilag elismert nyelvvizsgája – legalábbis a sajtó egy része erről cikkezett. Karácsony nem adta fel – a hazugságspirál természetrajzához hozzátartozik, hogy a hazudozó egyre mélyebbre zuhan benne -, és megint mentegetni kezdte magát. Egy közösségi médiás posztjában úgy fogalmazott, hogy „a nyelvvizsgám után kutató lakájsajtónak pedig hadd segítsek egy dátummal: 2000. május 29.”

Magyarán, a főpolgármester a fenti időpontot jelölte meg, mint azt a napot, amikor letette a nyelvvizsgát. Csakhogy az Origo információi szerint

 

 

A KÖZZÉTETT DÁTUM A LEKTORÁTUSI NYELVVIZSGÁJÁNAK AZ IDŐPONTJA, AZAZ KARÁCSONY ISMÉT HAZUDOTT.

Arról pedig többször is cikkeztünk, hogy a lektorátusi nyelvvizsga nem feleltethető meg az államilag elismert nyelvvizsgának, ugyanis az az alapfoknak felel meg. Többször kiderült egyébként, hogy a baloldali főpolgármester egy egyszerű mondatot sem ért meg angolul.

A MOSTANI KONFERENCIÁN VALÓ SZEREPLÉSE IS VILÁGOSAN MEGMUTATTA, HOGY KARÁCSONY NEM TUD EGY SZÓT SEM ANGOLUL, TEHÁT NYELVVIZSGÁJA SEM LEHET.

 

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Bayer Zsolt kiakadt: Karácsonynak nem cinikus tanácsokat kéne adnia, hanem elvégezni a feladatát. Menni fog Karácsony?!

De miért van Ferinének Hitler frizurája?