in

Ez igen! Penészes gyümölcsök, szennyes ládák: Romániában 38 Lidl-üzletet záratott be a fogyasztóvédelem

A fogyasztóvédelem országos elnöke alaposan odaszólt a német cégnek.

A Krónika Online arról ír, hogy 307 ellenőrzés nyomán 481 bírságot róttak ki 7,3 millió lej értékben, 133 esetben figyelmeztettek, és kivontak a forgalomból összesen 125 ezer lej értékű árut Romániában. A fogyasztóvédők ugyanakkor elrendelték 38 Lidl áruház tevékenységének felfüggesztését a hiányosságok kijavításáig.

Ezek Bukarestben, valamint Arad, Brassó, Fehér, Maros, Bihar, Szatmár, Szilágy, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Hunyad, Neamţ, Iaşi, Konstanca, Olt, Dolj, Prahova és Ilfov megyében találhatók. Az egyik bákói üzletet hat hónapra bezáratták.

„Nem tudom, hogy ennek a gazdasági szereplőnek a származási országában penészes zöldségeket és gyümölcsöket esznek-e,

vagy ott is előfordul-e, hogy a polcon feltüntetett árak nem egyeznek a pénztárnál megjelenőkkel. Vajon a hatósági ellenőrzés és a szankciók után is ugyanolyan felületesen és érdektelenül kezelik majd a dolgokat?” – idézték a közleményben a fogyasztóvédelem országos elnökét, Horia Constantinescut.

A portál szerint az ellenőrzött üzleteknél a hibák közül a lejárt szavatosság volt a legjellemzőbb. További rendellenességek:

a csomagolatlan pékárut poros, szennyeződésekkel teli ládákban tárolták;

a fagyasztóvitrinek és -ládák sérültek, porosak, rozsdásak voltak, nem fertőtlenítették őket; címke nélküli, sérült csomagolású termékeket forgalmaztak.

 

(mandiner.hu)

 

 

 

Küzdj velünk a liberális cenzúra ellen!

A fél ország Trombitás Kristóf videóját nézi – Csintalan is kiakadt és üzent – Videó

Akkor most megyünk hányni – Képmutatásból jeles: a WMN csapata olyan helyen tartja a szupergáláját, amelynek megépülése ellen hevesen tiltakoztak