in ,

Ez egyre jobb! Ördög Ügyvédje: svájci bankszámlája van Czeglédynek?

A Fővárosi Főügyészség a PestiSrácok.hu megkeresésére megerősítette, hogy az úgynevezett “Ördög Ügyvédje” ügyben, amelyben személyes adatokkal való visszaélés miatt folytat eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda, nem csak a svájci, hanem az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi hatóságaihoz is jogsegélykérelemmel fordultak

A Fővárosi Főügyészség a PestiSrácok.hu megkeresésére megerősítette, hogy az úgynevezett “Ördög Ügyvédje” ügyben, amelyben személyes adatokkal való visszaélés miatt folytat eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda, nem csak a svájci, hanem az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi hatóságaihoz is jogsegélykérelemmel fordultak. A PestiSrácok.hu úgy tudja, ennek oka az, hogy az Ördög Ügyvédje blog tárhelyének felkutatása és a finanszírozott hirdetések kapcsán a pénz útja vezette a nyomozókat az USA-ba, illetve Svájcba. Amerikában találták meg a blog szerverét, svájci pedig az a bankszámla, amiről a Facebookon hirdetett posztokat kifizették. Ahogy arról korábban beszámoltunk, két személyt is meggyanúsítottak személyes adattal való visszaéléssel, egyikük Czeglédy Csaba, aki ezt meg is erősítette saját közösségi oldalán.

Újra közeledik egy választás és a közelmúltban újra hallatott magáról az Ördög Ügyvédje – amivel újfent megmutatta, állítólagos nagy leleplezései semmi más, mint politikai akciók, kampányokra időzítve. Már az önmagában sokat elmond, hogy az Ördög Ügyvédje egyetlen pillanatig nem vállalta fel névvel saját akcióját, ráadásul nem csak névtelenül vádaskodik, hanem igyekszik úgy elbújni az akció mögött, hogy bárkiről bármit büntetlenül állíthasson, büntetőjogilag ne legyen felelősségre vonható.

 

NÉVTELEN BLOG, NÉVTELEN VÁDASKODÁS, UTAZTATOTT IP-VEL, AMERIKAI SZERVERRŐL, SVÁJCI BANKSZÁMLÁRÓL FINANSZÍROZVA

Hogy miért beszélünk lassan két év elteltével megint egy névtelen posztról, annak két oka van. És az csak az egyik, hogy egy év hallgatás után új poszt jelent meg az oldalon – amelyben az ördög ügyvédje szokásához híven ismert politikus neveit felemlegetve fenyegetőzik. A másik ok az, hogy amit a PestiSrácok.hu a Facebook transzparencia oldala alapján korábban bizonyított, hogy Czeglédynek valami köze kell, hogy legyen az akcióhoz, a hatóságok ezt most ki is mondták. Néhány napja Czeglédy Csabát társtettesként elkövetett személyes adattal való visszaéléssel gyanúsították meg, abban a büntetőeljárásban, amely az egyik érintett zsarolás miatt tett feljelentése miatt van folyamatban a Nemzeti Nyomozó Irodánál, a Fővárosi Főügyészség felügyeletével. Czeglédy maga hozta nyilvánosságra kihallgatási jegyzőkönyvének – persze csak a neki tetsző – részletét, amelyben végig hárít és terel. Az iratból az egyértelműen kitűnik, Czeglédyt azzal gyanúsítják, hogy a nevére kiállított hitelkártyával fizették az Ördög Ügyvédje Facebook-oldal tartalmait. Czeglédy bármit is mondott erről, aki hirdetett már a Facebookon, az pontosan tudja, hogy egy hivatalos oldal tartalmait, posztjait csak és kizárólag olyan személy tudja hirdetni a “Bejegyzés kiemelése” gombbal, aki annak az oldalnak jogkörökkel felruházott adminisztrátora. A hirdetések feltétele, hogy az oldalon el kell menteni egy bankkártya vagy hitelkártya adatait, amire az elköltött összegeket ráterhelik. Nos, a nyomozók szerint az Ördög Ügyvédje oldal esetében az a kártya, amiről a hirdetéseket fizették egy hitelkártya, méghozzá Czeglédy Csabához köthető hitelkártyája.

A FACEBOOK TRANSZPARENCIA OLDALA, NA MEG A PS BUKTATTA LE CZEGLÉDYT ÉS HAVERJÁT 

Korábban a PestiSrácok.hu mutatta be, bizonyítékokkal alátámasztva, hogy az Ördög Ügyvédje posztokat egy bizonyos H. Csaba hirdette. Ez egyébként a Facebook transzparencia oldalán könnyedén kikereshető adat a politikai hirdetések esetében. A transzparencia oldal azt is megmutatja, hogy egy adott hirdető mit hirdetett még.  Így azt is lehetett látni, hogy ez a bizonyos H. Csaba nevű profil a szombathelyi fideszes polgármester-jelölt lejáratására létrehozott oldal posztjait is hirdette. H. Csaba után sem kellett nagyon kutakodni, hiszen ott van a közösségi oldalon Czeglédy ismerősei között, és személyesen ott volt az önkormányzati választás után a szombathelyi cigány önkormányzatnál rendezett bulin, ahol ölelkezve, összeborulva ünnepelték Czeglédy győzelmét, azaz mandátumszerzését a szombathelyi közgyűlésben. Amit csak a Facebook gazdái látnak és kellett vélhetően kiadjanak a nyomozóhatóságoknak az ügyben indult büntetőeljárás keretében benyújtott adatigénylésre, a bankkártya, hitelkártya, amivel a mocskolódást folyamatosan fizették.

A PestiSrácok.hu megtudta, hogy svájci bankszámlához tartozó hitelkártyáról lehet szó, ezért élt jogsegélykérelemmel a Fővárosi Főügyészség a svájci igazságügyi hatóságoknál. És nem csak ott, hanem az USA-ban is – ez utóbbira, úgy tudjuk, azért volt szükség, mert az Ördög Ügyvédje, nem csak utaztatott IP cím és úgynevezett VPN rendszer mögé bújt el, hanem a lejárató anyagokat egy amerikai szerveren helyezte, helyezték el.

Megkerestük a Fővárosi Főügyészséget, hogy megkérdezzük, megerősítik-e értesüléseinket. Azt írták, a kérdezett ügyben a Fővárosi Főügyészség valóban élt jogsegélykérelemmel az Amerikai Egyesült Államok és Svájc igazságügyi hatóságai felé. Ezekkel kapcsolatban azonban további tájékoztatást – az eljárás érdekeire figyelemmel – nem áll módjukban adni.

VAJON ITT IS KERESNI FOGJÁK AZ ELTŰNT MILLIÁRDOKAT?

Mint ismert, Czeglédy Csabát jelenleg éppen 6,5 milliárd forint értékre elkövetett költségvetési csalással és más gazdasági visszaéléssel is vádolják. A PestiSrácok.hu által nyilvánosságra hozott vádiratban az áll, hogy a pénz visszaszerzésére tett kísérletek nem vezettek eredményre. Értsd, az elcsalt pénzt nem találják. A költségvetési csalás miatt folyamatban lévő büntetőügyben már éltek jogsegélykérelemmel a hatóságok, akkor a Csongrád Megyei Főügyészség az osztrák hatóságokhoz fordult. Az ügyészség akkor közleményben tudatta, hogy a jogsegélykérelem eredményeként 2017. június 27. napján Ausztriában, egy a magyar határhoz közeli kisvárosban lévő bankfiókban Czeglédy Csaba nevére nyitott széfben egy kiló aranyrudat találtak, amely értéke 11 millió forint. Annak tisztázását is kérték az osztrák igazságügyi hatóságoktól, hogy Czeglédy Csaba rendelkezik-e Ausztriában bármely pénzintézetnél bankszámlával, vagy értékszámlával. Ennek eredményességéről már nem számoltak be.

Az elmúlt években az is kiderült, hogy Czeglédy cége, a Human Operator Zrt több számlát is vezetett az osztrák tulajdonú Oberbankban. Mindezek után most itt az új információ, egy másik büntetőügyből, amelyben Czeglédy képbe került, hogy svájci bankszámlája is lehet. Felmerül a kérdés, hogy ha a vagyonvisszaszerzés érdekében indított nyomozást már lezárták, az új információk birtokában megnyitják-e a lezárt aktát és Svájcban is az eltűnt milliárdok nyomába erednek-e az illetékesek?

Ha már a felmerülő kérdéseknél tartunk, az is érdekes lehet, miért “csak” személyes adattal való visszaélés, amit az Ördög Ügyvédje szennyoldalon elkövettek. Az oldalak élesítése ugyanis nem békeidőben, hanem tíz nappal a választások előtt, kifejezetten a választási kampányban történt, a választók befolyásolásának szándékával. Ezt az is alátámasztja, hogy a hirdetésben nem akármilyen célcsoportot jelöltek meg, hanem a céltáblává tett polgármester tágabb környezetét. A blogon illetve Facebook-oldalakon napokon át tolt lejáratás, vádaskodás egyetlen elemének valósága igazolódott – orgiáztak egy vitorláshajón az Adrián. Minden egyéb, a kokainozásól, a bőröndben hordott és elhajókázott közpénzekig az érdeklődést fenntartó, hangulatkeltő üres vádaskodás volt, amit már az Ördög Ügyvédje követői is tisztán látnak a kommentek alapján. Választási kampányban, a választók megtévesztésének már a szándéka is választási csalásnak minősülhet a Büntető Törvénykönyv szerint.

 

 

(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Bréking! Sváby a teljes ellenzéket beégette: a kínai oltás után megvizsgáltatta magát, hogy védett-e! Még a mutánsok ellen is az!

Hoppá! Formálódik a baloldal kampányközpontja a jövő évi országgyűlési választásokra