in ,

Európai érték lesz a törvényesített vérfertőzés? Németországban jön a törvényesített vérfertőzés! Tisztelt Orbán Viktor miniszterelnök úr: HUXIT! MOST!

Eltörölné a német szabaddemokraták ifjúsági szervezete a vérfertőzés tilalmát

A német szabaddemokraták (FDP) ifjúsági szervezete Twitteren kelt ki a vérfertőzés büntetőjogi tilalma ellen. Követelésük hátterében következetes érvelés áll, amelytől azonban az FDP főtitkársága közleményben határolódott el.

Ifjú liberálisok legalizálnák a vérfertőzést” címmel közölte az SHZ, hogy a német szabadságpárt (GDP) liberális ifjúsági szervezete, a Junge Liberale a német büntetőtörvény (StGB) felülvizsgálatát szorgalmazza.

Egészen pontosan annak százhetvenharmadik, a hozzátartozók közötti sz*xuális kapcsolat létesítését tiltó szakaszának hatályon kívül helyezését. Twitteren közzétett „következetes”

érvrendszerük kiterjed például annak taglalására, hogy miért kell börtönnel fenyegetni egy olyan cselekményt, amelynek tulajdonképpen nincs áldozata.

Kiterjed továbbá arra is, hogy ha két személy konszenzuális együttlétéről van szó, akkor még attól még, hogy maga az aktus esetleg kifogásolható vagy visszataszító, az egészhez az államnak és a társadalomnak semmi köze.

Szóltak az ifjú liberálisok arról is, hogy szerintük ráadásul még a vérfertőzés is elkerülhető, ugyanis a nem kívánt terhesség ellen számos sz*xuális védekezési módszer létezik, továbbá, még az sem biztos, hogy a nő állapotos lesz az aktus nyomán.

További érdekesség az üggyel kapcsolatban, hogy még

2014-ben a német Etikai Tanács többsége is az FDP ifjúsági tagozatának álláspontjával egybehangzó véleményt mondott annyiban, hogy a társadalom tabuk rögzítésének a büntetőjogi tilalom nem a legmegfelelőbb eszköze.

Abban az esetben, ha a vérfertőzés az abban részt vevő hozzátartozók egybehangzó akaratával történik, sem az aktusnak a családra gyakorolt esetleges negatív következményei, sem pedig az aktus nyomán esetlegesen létrejövő magzat megszületése nem alapozhatják meg az ilyen kapcsolatok büntetőjogi tilalmát” – érvelt az Etikai Tanács, hozzátéve, hogy a felnőttkorú, egymással sz*xuális életet élő hozzátartozók szexuális önrendelkezése fontosabb jogérték, mint a család intézményének absztrakt védelme.

Az Etikai Tanács kitért arra is, hogy a vérfertőzés büntetőjogi tényállása vallásos erkölcsi megfontolás, továbbá a társadalmi undor leképeződése – ennek megfelelően pedig a vérfertőzés nem alapozhat meg büntetőjogi felelősséget.

Az Etikai Tanács a fentiek kapcsán hangsúlyozta, hogy mindez nem jelenti azt, hogy helyesnek tartják a hozzátartozók közötti nemi életét, helyeslik továbbá, hogy a kiskorúak sérelmére elkövetett sz*xuális erőszak továbbra is büntetőjogi eszközökkel üldözött cselekmény.

Az eset kapcsán Volker Wissing, az FDP főtitkára közleményben határolódott el az ifjúsági tagozat állításaitól, mondván, hogy a követelés a Junge Liberale nevű ifjúsági szervezet saját ügye, továbbá, hogy az FDP a maga részéről nem nyitja meg az erről szóló vitát.

Magyarországon a vérfertőzést a Büntető Törvénykönyv 199.§-a tiltja: aki egyenesági rokonával sz*xuális cselekményt végez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő azzal a kitétellel, hogy a cselekményben részt vevő kiskorú leszármazó mentesül a büntetés alól.

Továbbá, nem bűntett, hanem vétség miatt két év szabadságvesztéssel fenyegeti a magyar törvény azt, aki testvérével közösül.

Fontos rögzíteni, hogy minden esetben a sz*xuális erőszakot minősítő körülménynek számít, ha a sértett a 18. életévét be nem töltött személy (különösen szigorúan minősül, ha a sértett a 12. életévét sem töltötte be).

Szemlézte: Dobozi Gergely

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gődény elmehetne már a picsába – Döbbenetes hazugságokat terjesztenek a magyar vírustagadók – Nincs is orvosi végzettsége

Bayer Zsolt elmagyarázza miért hülye Ujhelyi István