in ,

Európa örül Orbán győzelmének

A nemzetiek többséget alkothatnak Európában a következő, 2019-es európai parlamenti választásokon

„Gratulálok Orbán Viktornak a kiváló eredményhez. Nagyon megérdemelt győzelem!” – írta a közösségi oldalon Geert Wilders, aki iszlámellenességéről vált ismertté Európa-szerte.

Angela Merkel német kancellár írásban gratulált Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek választási győzelméhez. A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a demokratikus választásokhoz illő módon gratulál Orbán Viktor magyar kormányfőnek és pártjának az egyértelmű választási győzelemhez.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője hétfőn gratulált Orbán Viktor kormányfőnek a Fidesz egyértelmű választási győzelméhez. A Fideszt is a soraiban tudó EPP képviselőcsoportját vezető német politikus Twitter-üzenetében leszögezte, hogy „várakozással tekint a további együttműködés elé, hogy közös megoldásokat dolgozzanak ki az Európa előtt álló kihívásokra”.

Magyarország „szívvel és ésszel szavazott, nem törődve Brüsszel fenyegetéseivel és Soros milliárdjaival” – gratulált Orbán Viktor győzelméhez Matteo Salvini, az olasz jobbközép koalíciót vezető Liga politikusa Twitter-üzenetben.

„Nagy és egyértelmű győzelem ez Orbán Viktornak Magyarországon. Az értékek megtagadását és az Európai Unió által hirdetett tömeges bevándorlást ismét elutasították. A nemzetiek többséget alkothatnak Európában a következő, 2019-es európai parlamenti választásokon” – írta a Twitteren Marine Le Pen.

Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz előző napi választási győzelméhez. A Twitteren közzétett üzenetében a politikus, aki egyúttal az Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetője, azt írta, gratulál Orbán Viktor újraválasztásához. Sebastian Kurz Ausztria fontos szomszédjának és gazdasági partnerének nevezte Magyarországot, emellett örömét fejezte ki, hogy folytathatja az együttműködést Orbán Viktorral.

Gratulált Orbán Viktor kormányfőnek a Fidesz választási győzelméhez hétfőn a német szövetségi parlament (Bundestag) legnagyobb ellenzéki pártja, az Alternatíva Németországnak (AfD) több vezető politikusa.
Jörg Meuthen, az AfD társelnöke a Facebook közösségi portálon közölt írásában kiemelte: Orbán Viktor világosan megmondta, hogy eddigi politikájának folytatására készül, és a magyar választók éppen ezért szavaztak rá. Így „igazán fényes győzelmet” aratott, emelkedő részvételi arány mellett is növelni tudta pártja támogatottságát.

Az AfD társelnöke hozzátette: Orbán Viktor olyan politikáért küzd, amelynek irányát „saját népének érdekei” jelölik ki, és ezért konfliktusokat is vállal, általánosságban az Európai Unióval, különösképpen pedig azzal a személlyel, aki a német „kancellár szerepét alakítja”.

Aláhúzta, hogy Orbán Viktor tevékenysége révén nem történhet meg „kulturálisan idegen migránsok ellenőrizetlen, tömeges bevándorlása” Magyarországra, és „ez így van rendjén”.
Felvetette: vajon gondolja-e még bárki is komolyan az olaszországi és magyarországi választási eredmények után, hogy az „európai népek megengedik a nemzetállamok lebontását anélkül, hogy a barikádokra vonulnának”.

„Gratulálok Orbán Viktornak meghatározó győzelméhez” – olvasható a cseh szöveg után magyarul is az ügyvezető Andrej Babis cseh miniszterelnök Twitter-bejegyzésében.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) gratulál Orbán Viktornak a nagyon magas választási részvételi arány mellett elért nagyon jelentős győzelméhez – mondta Horst Seehofer pártelnök, német szövetségi belügyminiszter hétfőn Münchenben. Pártja elnökségi ülése előtt tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy örül Orbán Viktor újabb győzelmének, és a CSU nevében is gratulál majd neki.
Kiemelte, hogy a CSU és ő személyesen is mindig kitartott a magyar kormányfővel ápolt partneri kapcsolat mellett, és ez továbbra is így lesz. Mint mondta, Orbán Viktor a kommunista diktatúrával szembeni ellenállás harcosai közé tartozott, és a lakosság többször világosan kifejezte a bizalmát iránta. Ennek a bizalomnak „nincs erősebb visszaigazolása, mint a siker a választóurnánál”.

„Csak azt tudom tanácsolni az EU-nak, hogy próbáljon meg ésszerű kétoldalú kapcsolatot kialakítani tagállamaival, különösen a kisebbekkel, mint Magyarország”. „Mindig is helytelennek tartottam a gőg és a gyámkodás politikáját” – mondta Horst Seehofer.
(forrás:magyarforum.hu)

Londoni elemzők: Orbán Viktor győzelme gazdaságpolitikai folyamatosságot ígér

AGYHALÁL – IMF: „a fejlett országok bevándorlással ellensúlyozhatnák az aktív lakosság csökkenését”