in ,

EU-s pénzek – Ő még optimista, mi már nem – Navracsics Tibor: közel állunk a megoldáshoz

A miniszter szerint rendben haladnak a tárgyalások az alapítványi egyetemek ügyében Brüsszellel.

Navracsics Tibor Johannes Hahnnal, az Európai Bizottság költségvetésért felelős tagjával a Magyarországon közalapítványi formában működő egyetemek kuratóriumi tagságával kapcsolatos kérdésekről tárgyalt Brüsszelben – írja a  HVG.

Korábban megegyezés született Brüsszellel arról, hogy a miniszterek, államtitkárok, országgyűlési képviselők és kormánymegbízottak nem lehetnek kuratóriumi tagok, de

nem volt szó a polgármesterekről, sem az európai parlamenti képviselőkről, akiknek a Bizottság szerint nincs szerepük a források elosztásában.

Jelenleg Navracsics és Hahn további közigazgatási pozíciókat betöltő személyek összeférhetetlenségéről tárgyal, mint például a jegybanki pozíciók vagy a Nemzeti Emlékezet Bizottságának, illetve a Nemzeti Választási Bizottságnak a tisztviselői.

A HVG kérdésére Navracsics Tibor azt nyilatkozta, „közel állunk a megállapodáshoz”, ami egyre sürgetőbb az Erasmus-programok második félévi finanszírozása miatt. A miniszter szerint a tárgyalások megfelelően haladnak, és azt mondta, bízik benne, hogy minden rendben lesz.

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Orbán Viktor gratulált Szlovákia magyar miniszterelnökének

A szaporakezűről országszerte mindenkinek ugyanaz jut eszébe