in ,

Ettől eldobod az agyad! – A soroksári alpolgármester azt állítja, nem tudott arról, hogy közel százmilliót költöttek évente dáridózásra

Nem tudott arról, hogy az általa felügyelt programokkal túllépték volna az önkormányzati keretösszeget – így reagált az M1-nek a soroksári alpolgármester azután, hogy portálunk megírta: a kerületben az elmúlt időszakban félmilliárd forintot költöttek zenés rendezvényekre

Nem tudott arról, hogy az általa felügyelt programokkal túllépték volna az önkormányzati keretösszeget – így reagált az M1-nek a soroksári alpolgármester azután, hogy portálunk megírta: a kerületben az elmúlt időszakban félmilliárd forintot költöttek zenés rendezvényekre. Az önkormányzatnál már a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódik – közölte az M1. A PestiSrácok.hu birtokában levő dokumentum viszont egyértelműen bizonyítja, hogy jelentősen többet dáridóztak el Soroksáron, mint amennyit az önkormányzat eredetileg tervezett az ilyen rendezvények lebonyolítására. Erről pedig alpolgármesterként neki is tudnia kellett. 

Szereti a zenét és a művészetet – egyebek mellett ezt az érvet hozta fel egy kampányvideóban Weinmann Antal amellett, hogy miért lenne alkalmas Soroksár vezetésére. Ezt pedig be is bizonyította: öt év alatt félmilliárdot dáridóztak el a kerületben. A portálunk birtokába jutott dokumentum szerint Weinmann Antal az elmúlt években a soroksári rendezvények szervezésekor többször is jócskán túllépte az önkormányzat által kijelölt keretösszeget: 2016-ban 51 helyett 96 millió forintot, 2017-ben pedig 91 milliót költöttek dínomdánomra.

Információink szerint több rendezvény megszervezésére közbeszerzési eljárás nélkül adtak megbízást, a NAV feketelistáján is szereplő Generálprodukció Kft. például állandó meghívottnak számított. A soroksári bulikat Weinmann Antal saját közösségi oldalán is népszerűsítette. Egy korábbi bejegyzésben pedig saját magára kultúráért felelős alpolgármesterként utalt. Az M1 megkeresésére ennek ellenére hétfőn azt írta: nem volt tudomása arról, hogy a helyi események szervezése során átlépték volna a keretösszeget, és arról sem tudott, hogy a rendezvényeket bonyolító Generálprodukció Kft. a NAV feketelistáján szerepel, mint ahogy portálunk megírta.

 

Arra a kérdésre, hogy mi alapján válogatta ki a kivitelező vállalatokat, Weinmann Antal azt írta: a megbízhatóság és a referencia számított. A PestiSrácok.hu birtokába került kimutatás szerint azonban éveken át, jelentős összeggel lépte túl a keretösszeget a soroksári dáridózás, erről pedig neki is tudnia kellett alpolgármesterként.

PestiSrácok.hu/Híradó, fotó: Soroksár.hu

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Trócsányi Lászlóé lehet az egyik legfontosabb poszt! – Ettől a libsik sírva fakadnak! – Videó

Üzenet Karácsony Gergelynek – A CT-k száma 9 év alatt megduplázódott, hülyegyerek!