in ,

Ettől agyad eldobod: a koronavírus-járvány közepén sarcolja meg V. Naszályi Márta az első kerületieket

V. Naszályi Márta, az ellenzéki összefogással megválasztott első kerületi polgármester példátlan intézkedésre készül

V. Naszályi Márta, az ellenzéki összefogással megválasztott első kerületi polgármester példátlan intézkedésre készül: a koronavírus-járvány közepén, az eredetileg november 26-ára tervezett testületi ülésen, amely helyett a polgármester most személyesen dönthet, emeli két és félszeresére a kerületi lakbéreket. A tervezet szerint a lakók által a lakásokba invesztált felújítási összegeket pedig nem veszik figyelembe.

Facebookon tartott fogadóórát V. Naszályi Márta, az első kerület tavaly megválasztott párbeszédes polgármestere. A szűk körű (sok idős, internetet nem használó polgár számára nem elérhető) tájékoztatón bejelentette, hogy radikálisan megváltoztatják az első kerületi lakásbérlés feltételeit.

Az első kerület, gyakran több generáció óta helyben lakó polgárai döntően önkormányzati bérlakásokban élnek, amelyek felújításáról évek óta maguk gondoskodnak. A polgármester új tervezete szerint 120.000 Ft/fő jövedelem fölött költségelvű lakbér lép életbe, azaz példátlan mértékben, az eredeti bér

250%-ára emelkednek az eddigi lakbérek.

Emellett a tervezet alapján megszüntetik a bérlakások örökölhetőségét, ami eddig kárpótolta azokat, akik számára nem volt megvehető a lakás. Nem veszik továbbá figyelembe a lakók által elvégzett felújításokat, amik tulajdonképpen az önkormányzati ingatlanvagyon értékét növelték.

A kerületi polgárok tiltakozást indítottak a törvény által előírt társadalmi egyeztetés hiánya miatt és amiatt, hogy nem előzte meg az intézkedést semmiféle, a lakbéremelést megalapozó hatástanulmány. A november 26-i képviselő-testületi ülés a koronavírus kapcsán bevezetett különleges jogrend miatt el fog maradni, így a polgármester saját hatáskörben hozhat döntést.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Döbbenet: Joe Biden kabinetfőnöke szerint lehet csalni az elnökválasztáson

Moslékkoalíció – A hullarabló ellenzék hétfőn is csak vagdalkozott, a járvány elleni védekezést nem segíti! – Kocsis Máté rakott rendet