in ,

És az megvan, hogy több Jobbikos be akar lépni a DK-ba? Volt már ilyen a történelemben

Furcsa hírek keringenek….

Furcsa hírek keringenek az éterben mostanság. Az a hír járja, hogy már Jobbikosok is a DK-ba tartanak. Milyen különös, milyen érdekes, milyen fantasztikus és csodálatos! Több jelzőt nem is lehetne aggatni erre a felettébb érdekes hírre. A pusztuló, vonagló, végét járó Jobbik persze tagad, de ahogy a mondás tartja: “Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél…”

Mint azt megírtuk, Feri elszabadult és élvezi.
Minden kell neki. Kellenek az MSZP-sek, állítólag a Momentumosokra is feni a fogát 2021-ben, és bizony még idén a Jobbikosok egy részét is bekebelezheti. A többit a Jobbikban majd Jákob Petya elvégzi: ő a felszámoló biztos (búsás pénzt fog kapni érte. Pl. elegendő lesz egy frankó kis családi házra.).

 

Ám ami ennél is érdekesebb az az, hogy miféle lelkülete lehet egy kisnyilas Jobbikosnak, hogy simán átlép egy posztkommunista DK-ba. Erre a választ a múltban kell keresni.

 

ÁTÖLTÖZÉS

1945 után, Rákosi és a Moszkvában képzett magyar kommunisták hazatérésekor a Magyar Kommunista Párt taglétszáma minimális volt, ezért a pártba fel kellett venniük egykori kisnyilasokat is. A terem azt is jelképezi, hogy a társadalom minden rétege „átöltözött”, teljesen új világba lépett.

A nyilaskeresztes párt az 1939-es parlamenti választásokon a második legerősebb párttá vált. Több mint háromszázezer tagja volt. A magyar nemzeti szocialistákat majdnem egymilliós választói tömeg támogatta. Budapest munkások lakta kerületeiben minden harmadik szavazatot ők kaptak.

Az 1919 után illegálisan szervezkedő kommunista párt a szovjet megszállást megelőző időszakban csak néhány száz főből állt. A második világháború éveiben sokszor csak tucatnyi aktivistára számíthattak. Amikor a Vörös Hadsereg nyomában megindult a Magyar Kommunista Párt szervezése, döntő fontosságúvá vált a párt taglétszámának a növelése. Miután a Magyar Kommunista Párt tagjai a II. világháború befejezésének első pillanatától kezükbe kaparintották a belügyi és katonai politikai nyomozó szerveket, hozzájutottak a
nyilasok tagnyilvántartásához is. Ezt követően tömegesen léptettek be a kommunista pártba olyanokat, akiken „kisebb vagy nagyobb mértékben fogott az ellenforradalom és a fasizmus fertőző mételye” – ismerte el Rákosi Mátyás. A kommunista pártba felvett „kisnyilasoknak” nyilatkozniuk kellett arról, hogy mikor és mennyi ideig voltak a Nyilaskeresztes Párt tagjai. Ki kellett jelenteniük, hogy tagságukat hibának minősítik és jóvá kívánják tenni. Ezek a nyilatkozatok minden kétséget kizáróan alkalmasak voltak arra, hogy kitöltőiket megfélemlítsék és megzsarolják, majd később megszabaduljanak tőlük.

A terem közepén látható két egyenruha a diktatúrák folytonosságát szimbolizálja. A videoklip pedig arra utal, hogy mindenki „átöltözésre” kényszerült. – írja a Terror Háza honlapja az átöltöző szobáról.

 


 

Egyeseknek tehát teljesen mindegy, hogy kisnyilas Jobbik, vagy posztkomcsi DK. Semmi sem változott.

Ezek ugyanazok.

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Gajdics Ottó – Önkéntes karantén

Koronavírus – Segítsük az Operatív Törzs munkáját: mindenki kapcsolja be a telefonján a GPS-t!