in , ,

Érzések – Kielemeztük Orbán Viktor tusványosi beszédét

néhány egyszerű gondolat

Nem vagyunk politológusok, sem politikai elemzők, sem semmi ilyesmi, de Orbán Viktor tusványosi beszéde minket is gondolkodásra sarkallt.

 

Lényegében Orbán Viktor az ellenkezőjét állította, mint a nyugat:

  • Orbán Viktor szerint Ukrajna nem nyerheti meg ezt a háborút.

 

Felvázolt számos előrelátó gondolatot is, megfogalmazott a jövővel kapcsolatban több várható politikai eseményt is, és ezeket a gondolatokat hallgatva bizony megállapítható: a világ nem lesz jobb.

Magyarországgal kapcsolatban szerencsére sokkal optimistábban fogalmazott Orbán Viktor, főleg a 2030-as célokat illetően, látszik, hogy a kormányfőnek van víziója, és a humorát sem veszítette el.

Aki egy kicsit figyelmesebben hallgatta Orbán beszédét, az észrevehette, hogy az energiaválsággal kapcsolatban KULCSMONDAT hangzott el:  a gázról le kell szépen lassan csatlakozni, és Paks meg a napelem parkjaink segítségével az áramtermelésre kell hagyatkoznunk a jövőben. Ez a fűtésre is vonatkozik. Ez előrevetíti azt is, hogy aki jelenleg gázzal fűt, az készüljön fel az átállásra, amint teheti.

 

Összegezve: Orbán Viktor reálpolitikus, egy jó adag optimizmussal fűszerezve, amely optimizmus mindig a józanság talaján áll, elég csak a “tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtünk” korábbi ígéretre gondolni, amit akkor anno mindenki körberöhögött, aztán 10 év után az ígéret beteljesedett (no, nem magától).

Orbán Viktor Tőkés Lászlóra értette az elterjedt közmondást, mely szerint “Tőkés Lászlónak nem igaza van, hanem igaza lesz…”, lehet, hogy a történet tényleg Tőkés Lászlóról szólt, róla mondta ezt valaki, de engedtessék meg, hogy mi pedig Orbán Viktorról ugyanezt gondoljuk, a nemzeti tábornak már szállóigévé vált mondása az, hogy “Orbán Viktornak nem igaza van, hanem igaza lesz”.

 

Záró gondolat:

Orbán Viktor beszéde után mindig feltöltődünk energiával és optimizmussal. Most is így történt.

 

Minden rendben van.

 

mindenszo.hu

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Íme Orbán Viktor teljes tusványosi beszéde – Videó

Ejha: 21 milliárd forintot szedett be jutalék címen magyar éttermektől a FoodPanda, a futárok többsége elvileg havi 250-et se kapott, számlára