in ,

Erdélyi magyar politikus: szegény, szerencsétlen Niedermüller

Erdélyben sem maradt visszhang nélkül Niedermüller kijelentése, miszerint a határon túli magyarok Trianonnak „köszönhetően” jobban élnek, mint az anyaországiak.

Mi is beszámoltunk Niedermüller Péter nyilatkozatáról, amelyet a magyar összetartozás napján tett: a Gyurcsány-párt politikusa úgy fogalmazott:

És gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon.”

A kijelentéssel kapcsolatban megszólalt Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki úgy véli: Gyurcsány Ferenc és pártja „előre megfontolt szándékkal, több rendben elkövetett, visszaeső módon gyalázza a magyar nemzetet és Magyarországot”. Az RMDSZ területi elnöke szerint igaza volt Orbán Viktor kormányfőnek, amikor azt mondta: a baloldal mindig ráront a nemzetre, amikor megteheti.

„Ismerve a Demokratikus Koalíció történetét, kérdem én, hogy a gyűlöleten kívül mi más jöhetne ki ezeknek az embereknek a lelkükből?

A niedermüllereknek Trianon után ide kellett volna költözni hozzánk Székelyföldre. Száz éven keresztül itt kellett volna nekük élni és dolgozni, s akkor nem mondanának ekkora nagy baromságot”

– írta közösségi oldalán posztolt bejegyzésében Tamás Sándor.

Szerinte Niedermüller pont olyan, mint a bukaresti nacionál-kommunisták: „Ők mindig jobban tudják, hogy mi jó nekünk, erdélyi, székelyföldi magyaroknak”. Az RMDSZ-es elöljáró emlékeztetett: a Fidesz követelte, hogy a DK-s politikus kérjen bocsánatot a külhoni magyaroktól. A tanácselnök szerint azonban Gyurcsány Ferencnek és pártjának nem kell bocsánatot kérnie, az elmúlt másfél évtizedben ugyanis mindent megtettek a határon túli magyarok ellen, amit megtehettek. „Imádkozzanak a Jóistenhez, mert mi ilyen főbenjáró bűnöket nem tudunk megbocsájtani.

Van egy jó tanácsom Niedermüller Péterhez: mostanában ne jöjjön Székelyföldre”

– zárta bejegyzését Tamás Sándor.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Volner is kimondta a lényeget: Magyarországot be akarják darálni

Követeljük, hogy Nímandmüller költözzön Kárpátaljára egy évig!