in ,

Én már csak egy kávét és egy szivart kérek :D – Jelölt nincs, viszály van az MSZP-ben

Brutál ami az MSZP-ben zajlik

Számos nyitott kérdés maradt az MSZP választmányi ülése után, ahol Botka László bukásának okait is megvitatták. Információnk szerint Botka kisebbségben maradt hívei miatt az ülés rendkívül feszült légkörben zajlott, ahol nem hivatalos döntés született arról, hogy a párt saját miniszterelnök-jelölt nélkül vág neki a választásnak.

 

Az MSZP él és folytatja azt a munkát, amelyet Botka László volt miniszterelnök-jelölt vezetésével megkezdett – jelentette ki a választmányi ülés után Molnár Gyula. A szocialisták elnöke hangsúlyozta: pártjának politikai stratégiája nem változott, a Tegyünk igazságot! című program egy markáns, világos, egyértelmű baloldali program. Elmondta: a választmányi vitában szóba került az is, mi vezetett Botka lemondásához. A felmerült okok között említette, hogy hiányzott a partnerek fogadókészsége, az MSZP-ben bizonytalanság volt azzal kapcsolatban, hogy helyes úton haladnak-e, illetve hogy a kormányfőjelölt nem volt képes korrekcióra.

Visszautasított minden olyan vádat, amely a nemzeti együttműködés rendszere részének tekinti akár az MSZP-t, akár bármelyik demokratikus ellenzéki pártot – a pártelnök ezzel Botka Lászlóra utalt, aki lemondásakor fideszes kollaborációt emlegetett saját pártjával és a többi „demokratikus” formációval kapcsolatban. Molnár Gyula közölte: a mostani szakaszban az MSZP nem állít saját soraiból miniszterelnök-jelöltet. Listavezető lesz, és azon dolgoznak, hogy a lehető legszélesebb együttműködésnek legyen egy civil kormányfőjelöltje. Az MSZP a mostani szakaszban nem támogatja egyetlen párt miniszterelnök-jelöltjét sem.

A pártelnök arról is beszélt: tudomásul vették, hogy az LMP és a Momentum kategorikusan visszautasította kezdeményezésüket, ezért az Együtt-tel, a Párbeszéddel, a DK-val és a Magyar Liberális Párttal tárgyalnak az együttműködés lehetőségéről. „Tárgyalni fogunk, nem diktálni” – fogalmazott. Közölte: a tárgyalások első szakaszában a 106 egyéni körzetben való indulásról egyeztetnek, és jelenleg azt sem vizsgálják, hogy közös jelöltek vagy koordinált indulás legyen. Jelezte: ő közös lista felé vinné a tárgyalásokat, de elfogadja, hogy ha ezt mások, például Gyurcsány Ferenc elveti. Molnár szavai szerint készen állnak az együttműködésre minden demokratikus politikai erővel, de „Horn Gyula pártja” nem tárgyal szélsőjobboldali pártokkal. – „Vissza lehet térni mindenkinek a fészkére. A keselyűknek nem kell tovább keringeni fölöttünk” – utalt arra, hogy a Jobbik elnöke nyílt levélben igyekszik magához édesgetni a baloldali szavazókat.

Fotó: Katona Vanda

Molnár Gyula, Hiller István és Tóth Bertalan frakcióvezető hallgatott a nézeteltérésekről

Emlékezetes: lapunk júliusban számolt be arról, hogy Botka tanácsadói stábja hajlott rá, hogy helyi szinten inkább a Jobbikkal kellene együttműködnie az MSZP-nek, mint a DK-val.

Hiller István választmányi elnök közölte: az ülésen döntő többségben voltak azok, akik széles körű együttműködést akarnak a demokratikus ellenzéki pártokkal. Nem lépett ki, nem mondott le senki. „Az MSZP összezárt, innentől kezdve a választók, a választás, egy igazságos és boldogabb Magyarország megteremtése a cél” – fogalmazott.

A Magyar Idők információja szerint az ülés rendkívül feszült légkörben zajlott, ahol Botka László kisebbségben maradt hívei továbbra is párton belüli árulókat, kollaboránsokat emlegettek nem éppen szalonképes stílusban. Olyanok ellenezték a legszélesebb körű, így a Gyurcsány Ferencékkel való összefogást, akik komoly tisztségeket töltöttek be a bukott miniszterelnök kormányában. Úgy tudjuk, semmiféle előterjesztés nem volt arról, hogy az MSZP saját miniszterelnök-jelölt nélkül vág neki a választási kampánynak, így arról nem hivatalos döntés született.

(magyaridok.hu)

DURVA vallásgyalázás a Népszavában!

Semjén nagyot megy manapság – Semjén Zsolt: a magyar kultúra a keresztény Európa védőpajzsa