in ,

Előre megjósoltuk: a Medián kiadta a „Fidesz bezuhant” közvéleménykutatását: persze finomítottak rajta

Így ír a Median

(Íme az ordas Medián manipuláció.  Mindenszo.hu)
Ezt írtuk a Mediánról korábban:
https://mindenszo.hu/a-nagy-liberalis-kozvelemenykutatasi-hadmuvelet-a-republikon-es-a-median-szandekosan-tulmeri-a-fideszt/

Medián: Elbizonytalanodott a tábora, kérdés a Fidesz-győzelem mértéke

 

A Medián legutóbbi, novemberi felmérése óta a Fidesz népszerűsége a teljes népességre vetítve 39-ről 37 százalékra, a választani tudó „biztos” szavazók körében 60-ról 53 százalékra esett. A Jobbik népszerűsége a teljes népességben 11-ről 13 százalékra, míg a Jobbikon kívüli ellenzék támogatóinak összesített aránya 21-ről 23 százalékra nőtt, úgy, hogy az összes számottevő ellenzéki pártnál kimutatható némi erősödés.

A kormánypárt szimpatizánsai körében némi elbizonytalanodás figyelhető meg: novemberben még 75, most pedig 70 százalékuk mondja, hogy április 8-án biztosan elmegy szavazni. A teljes szavazókorú népességre vetítve a részvételi kedv 56 százalék, ami 4 százalékponttal több, mint négy éve ilyenkor.

© HVG

A legtágabb potenciális ellenzéki szavazóbázisra jelenleg az MSZP-Párbeszéd közös lista számíthat: a megkérdezettek 14 százaléka tartja elképzelhetőnek  hogy a szövetségre szavazzon. Ebben nagy szerepet tulajdonít a kutatás Karácsony Gergely személyének, akinek az ismertsége 12 százalékponttal, népszerűsége 10 százalékponttal ugrott meg. Ráadásul minden párt szavazói között akadnak kedvelői: még a fideszesek 24 százaléka is szívesen látná őt fontos szerepben.

 

(Eddig a HVG cikke….nem folytatjuk. Ennyi elég is)

mindenszo.hu

Hülye petíciók minisztériuma – A baloldali értelmiségnek ennyiszer sikerült megbuktatni „az Orbánt”

Mire készülnek? – Románia a migránsok tömeges érkezésére készül