in ,

Előre megírtuk! Londonban, Párizsban és Görögországban is háborús állapotok uralkodnak! – Videó

Előre megírtuk

Mi előre megírtuk:

Most már tudjuk mire kellett a világjárvány – A nagy tervezők már az USA-n gyakorolnak – Világszerte ez lesz

 

A balhé már Európában is elkezdődött. Elkezdődött Párizsban és elkezdődött Londonban is. De Görögországban is felgyújtották az USA nagykövetséget.

 

 

A megvadult tüntetők összeverekedtek a rendőrökkel, és a felállított kordonokon is áttörtek a miniszterelnök rezidenciájánál. Mindez úgy történt, hogy az épületben Boris Johnson épp sajtótájékoztatót tartott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

 

 

A felbőszült tüntetők a rendőröket különböző tárgyakkal dobálták meg.

A londoni vandálok a munkájukat végző újságírókat sem kímélték.

Sophie Walsh ausztrál riporternő a Hyde Parkból jelentkezett be, amikor egy férfi megtámadta. A támadás pillanata ugyan nem látszik, de a híradós beszámolóban elmondják, hogy a támadó „Allah Akbart” kiáltott, majd úgy tett, mintha le akarná szúrni a riportert. A férfit a rendőrök rögtön letartóztatták, állítólag egy csavarhúzó volt nála.

A londoni tüntetést egyébként meg sem szabadott volna tartani, hiszen Nagy-Britanniában a járvány miatt továbbra is szigorú szabályok vannak érvényben. A gyülekezésre vonatkozó korlátozások értelmében 6 embernél többen nem jöhettek volna össze.

 

Franciaországban is tüntetéseket rendeztek.

Ugyan a legtöbben – egyes hírek szerint 20 ezren – Párizsban vonultak az utcára, Lyonban, Marseille-ben és Lille-ben is voltak megmozdulások.

A francia Le Figaro című lap arról írt, hogy a rendőrök 18 embert vettek őrizetbe vandalizmus, tiltott fegyverek birtoklása és más bűncselekmények miatt.

A zavargások során az emberek gyújtogattak, barikádokat építettek robogókból és biciklikből. Több kukát is lángra lobbantottak, és Párizs egyik külvárosában még a helyi rendőrkapitányságot is megtámadták.

 

 

 

 

Görögországban is történtek incidensek.

A résztvevők Athénban és Szalonikiben vonultak fel a helyi amerikai nagykövetséghez. Utóbbinál egy amerikai zászlót égettek el, de a görög fővárosban sem maradtak el a gyújtogatások és rendbontások, még Molotov-koktélokat is bevetettek.

 


 

Ha valaki azt gondolta volna, hogy Budapestet elkerülhetik a BLM-tüntetések, akkor nagyot tévedett, vasárnapra ugyanis szimpátiatüntetést akartak szervezni a Black Lives Matter mozgalomért a Szabadság téren.

A rendezvényt a Facebookon hirdették meg, azonban mára elérhetetlenné vált az esemény.

„Egy békés tüntetést szeretnénk létrehozni a BLM mozgalmat támogatva. Hozzatok posztereket és maszkot is 😉 Vasárnap délben a Szabadság térnél” – írták a szervezők a közösségi oldalon.

 

(888.hu nyomán)

 

Oszd meg másokkal is!

Apáti Bence köszönti Gyurcsány Ferencet születésnapján (június 4!!)

Pilhál: Olyan nagyon azért ne rendezkedjenek be a megszállt területeinken!