in , ,

Elmentünk a Brüsszelnek beszóló zenekarhoz – Interjú a KerecseN együttessel

Varga Zsoltot kérdeztük…

Van egy felvidéi rockbanda, amelyik nem rejti a véka alá a véleményét, ha közéletről van szó.  Kíváncsiak voltunk a Brüsszelnek keményen beszóló KerecseN együttesre.
A Mit szól ehhez Brüsszel c. dal szerzőjével, Varga Zsolttal (ének, gitár) beszélgettünk.

Képtalálat a következőre: „Kerecsen együttes”

Mindenszo.hu: A mindenszo.hu számára a KerecseN együttes a Mit szól ehhez Brüsszel? c. dallal került a figyelem középpontjába. Ahogy megosztottuk a dalt, gyakorlatilag felrobbant az internet. Mikor született a dal, milyen körülmények között és mi volt a motiváció?
Varga Zsolt:A Lovasíjász c. filmben van egy jelenet, amikor Kassai Lajos egy szituációban odaszól az egyik tanítványának kicsit viccesen: „Vajon mit szól ehhez Brüsszel?”. Innen ered a dal.
2017 őszén született meg egyébként.Mindenszo.hu: Milyen volt a dal fogadtatása?
Varga Zsolt (nevetve): Nagyszerűen fogadták a dalt, külön óriási köszönet a balliberális médiának, nagyon megforgatták a dalunkat. Két nap alatt sok tízezren megnézték a klipet.

 

Mindenszo.hu: Egyébként is ilyen érdeklődőek vagytok a közélet iránt?
Varga Zsolt: Azt figyelem, ami körülöttem és a tágabb környezetemben zajlik, nem kell ehhez a pártpolitikát direkt figyelni, az ember látja, hogy a Világban és itthon mi történik, és az ember reagál rá a maga módján. De mondok egy másik példát. A gyalázatos 2004-es népszavazásról is született egy dalunk, másnap már kész volt a dal. Azért is megkaptuk a magunkét, mondjuk nem ilyen szinten, akkor még nem működött a közösségi média mindent beterítő hálózata.

 

Mindenszo.hu: Egészen különös, hogy ha mi, itt a nemzeti oldalon, művészek, zenészek mondunk valamit a közéletről, megvalljuk nézeteinket, akár egy dal formájában, akkor egyből támadás éri az illetőt a liberális média részéről, azonban, ha egy liberális megmondóember, művész, zenész  (pl. Bródy, Koncz, Quimby, Lovasi) naponta elmondja a kormányt és a magyarságot gyalázó véleményét, az persze teljesen természetes. Mi lehet vajon annak az oka, hogy egy háromszor 2/3-dal nyerő nemzeti kormányzás alatt is ilyen támadásokat, vegzálásokat kell elviselnie a nemzeti oldalon álló művészeknek? Minket meg ezért folyamatosan verbális, és most már fizikai (pl. az újságírókat) atrocitás is ér…
Varga Zsolt: Ez sajnos már több évtizede így van Ez a zsigeri jellemzőjük. Ők ilyenek. Ehhez vannak hozzászokva. Egy baloldali megmondóembert, vagy művészt, zenészt soha nem ért atrocitás, ha elmondta a véleményét a közéletről, és még akkor sem, ha mondjuk kimondottan a magyar nemzet ellen uszít éppen. Nem fogok példákat mondani, szerintem mindenki tudja, kikről van szó.

 

Mindenszo.hu: Na de térjünk vissza az együttesre…
Varga Zsolt: A következő lemezen várhatóan nem lesz rajta a Mit szól ehhez Brüsszel? c. dal. A következő album a háborúkról fog szólni. Régi dalokat, a török hódoltság idején születő magyar dalokat és világháborús dalokat fogunk megszólaltatni, a KerecseN stílusában persze. Hamarosan megjelenik.

Mindenszo.hu: Következő fellépések?
Varga Zsolt: Ezen a héten Budapesten lesz fellépésünk, jövő héten pedig Győrben, a Hungaricával fogunk együtt zenélni. Tehát február 8-án Budapesten, a Legenda Sörfőzde Centerben leszünk 19:30-tól a VálaszÚt együttessel. Győrben pedig február 15-én leszünk a Hungaricával, a Kate Music Pub ban 19:00 órától.

 

Mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is a cikket!

Sneider Tonyó üzent Orbán Viktornak – Mutajuk mit

Na végre! – Vádat emeltek Czeglédy Csaba ellen