in , ,

Elképesztő mozgalom indult – Egyre több polgármester üzen a vidékgyűlölő Márki-Zay Péternek

Most megkapja Maki Zaj

Nehéz lehet most Gyurcsány jelöltjének lenni, hiszen Márki-Zay nem tudja olyan gyorsan sértegetni a vidékieket, mint amilyen gyorsan kapja visszakézből az intő pofonokat a kistelepülések polgármestereitől.

De Péterünk nem adja fel! Mint minden dackorszakban lévő kisgyerek, ő sem veszi észre ha elszabadult hajóágyúként saját érdekei ellen cselekszik. A hatalmas arcú hódmezővásárhelyi polgármester minden szava gyöngyszem a politológusok számára, ilyen tankönyvbe illő politikai öngyilkosságot még egyik sem látott hosszabb vagy rövidebb pályafutása alatt.

Látva ezt az ámokfutást, főnöke Feri a napokban megadást színlelve látványosan kihátrált mögüle. Miért tette? Azért ,hogy az elkerülhetetlen bukás után ő és felesége lehetőleg “tiszta” maradjon, már amennyiben a Gyurcsány házaspárt egy mondaton belül lehet említeni a tisztasággal…

De nézzük is miként vélekednek a derék vidéki polgármesterek Márki Zayos kijelentéseiről. Első körben Nyugat-Nógrád, majd Somogy megye polgármesterei hallatták hangjukat.

 

Nyugat-Nógrád:

 

Varga Richárd vagyok, Nógrád község polgármestere, „civilben” társasház-kezelő, fémipari szakmunkás, építőipari vállalkozó, sportegyesületi elnök, szülői munkaközösségi tag, polgárőr, valamint egyházközségi képviselőtestületi tag. Munka mellett gimnáziumi érettségi bizonyítványt is szereztem. Meglehetősen sértő számomra és az általam képviselt közösség tagjai számára, hogy Márki-Zay Péter „falusi egyszerű tudatlan” embereknek nevezett minket!

Forrás: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=457527179052492&id=108911407247406

Rigó Dávid vagyok, Drégelypalánk község polgármestere. Diplomám szerint lehetnék akár műszaki menedzser, egyéb végzettségeim szerint okleveles méhész, vagy aranykalászos gazda, és ha valaki nem értené magyarul, akkor német nyelven is le tudom írni mindezeket, tekintve, hogy nyelvvizsgával is rendelkezem. Magam és Drégelypalánk község polgárai nevében kikérem magamnak, hogy Márki-Zay Péter „falusi egyszerű tudatlan” embereknek nevezzen minket! Ez sértő és felháborító számunkra!

Forrás: https://www.facebook.com/rigodavid2646/posts/314733860655179

Styevó Gábor vagyok, Nézsa község polgármestere. Környezetvédelmi szakmérnökként pontosan tudom, hogy mennyire fontos a környezet harmóniája. Az olyan kijelentések, mint Márki-Zay Péteré, miszerint mi, vidéken élők „falusi egyszerű tudatlan” emberek lennénk, mérgezően hatnak a közösségre. Szomorú vagyok, hogy ilyesmi egyáltalán elhangozhat.

Forrás: https://www.facebook.com/nezsakozseg/posts/2315160981954660

Fekete Tibor vagyok, Patak község polgármestere, végzettségemet tekintve nyomdász-gépmester. Mi itt falun sokféle lenéző kritikát hallottunk már, egytől egyig olyan emberek szájából, akik nem itt élnek és nem ismerik a falusi életet. Ha Márki-Zay Péter „falusi egyszerű tudatlan” embereknek gondol minket, javaslom, hogy tájékozódjon jobban a falusi embereket illetően, mivel az itt élők tisztességgel nevelik gyermekeiket és becsülettel végzik munkájukat.

Forrás: https://www.facebook.com/tibor.fekete.7161

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Berceliek! Ritkán bocsátkozom a mostanihoz hasonló okfejtésbe. Azonban az utóbbi hetek nyilatkozatait nem hagyhatom szó nélkül. Én magam, sem a település polgárainak, sem a saját gyerekeimnek nem mondtam soha olyat, hogy egyszerűek vagy tudatlanok lennének. Márki-Zay Péter „falusi egyszerű tudatlan” embereknek nevezett minket, mintegy megbélyegezve a vidéken élőket. Ez a fajta öntelt arrogancia pontosan tőlünk, falusiaktól áll a legtávolabb. Ezeket a szavakat mind a magam, mint a település polgárai nevében egyszer és mindenkorra visszautasítom! Batta Tibor polgármester.

Forrás: https://www.facebook.com/bercelkozseg.onkormanyzat.5/posts/449520700042543

Üzenet egy szendehelyitől a vásárhelyinek: szerényen és halkan mondom a kollégának, : Mi itt vidéken nem dicsekszünk tudásunkkal, nem akarunk többek lenni annál amik vagyunk. Nem vagyunk egy csúcs, de gödör se a völgyben!!!

Altsach Ignác, Szendehely független polgármestere.

Forrás: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3126302254357342&id=100009327931502

Szalai Gábor vagyok, Nagylóc község Polgármestere. Érettségivel, szakmával és nyelvvizsgával rendelkező nagylóci lakos! Falusi ember. Mi nagylóciak ,ugyanolyan értékes és egyenlő tagjai vagyunk a társadalomnak és hazánknak, mint Márki – Zay Péter. Sőt! Olyan emberek vagyunk, akik nap, mint nap sokat tesznek az országunkért, és tettünk eddig is. Nem lesajnáltak, nem tudatlanok, de valóban egyszerű, józan gondolkodású és tiszta szívű emberek vagyunk. Kiállok Nagylóc lakosaiért, falunkért és a vidéki emberekért, aki pedig ilyen jelzőkkel illeti őket, szégyellje magát!

Forrás: https://www.facebook.com/gabor.szalai.16/posts/4328066310654244

Tisztelt Márki-Zay Péter! A falusi tudatlan MAGYAR emberek is tudják, hogy mikor és miben kell résztvenniük abban, hogy tudatlanul de segítőkész azon legyenek, hogy a Magyar népet segítsék egyben az Ön által nevezett tudatlan emberekre is lehet számítani akik vidéken élnek! Ezért mint Nógrádmarcal Község Polgármestere Sértőnek tartom az Ön által kimondottakat!!! El lehet jönni egy ilyen szép kis faluba mint a miénk és nem a BEVÁNDORLÓ migránsokal fog találkozni, hanem igazi Magyar emberekkel és Gazdákkal!!

Vályi Nagy András, Nógrádmarcal polgármestere.

Forrás: https://www.facebook.com/andras.valyinagy.1/posts/1082870619212574

15 éve vagyok Piliny község polgármestere. Mindig arra törekedtem, hogy előítéletek nélkül, legjobb tudásom szerint segítsem az itt élő embereket. Számomra minden ember értékes! Most eljött az idő, hogy hangot adjak nemtetszésemnek, amikor a vidéki embereket lenézik azért, amiben hisznek, amit dolgoznak, amit tanultak, és egyáltalán a vidéki életük miatt! Felháborító, amit Márki-Zay Péter a vidéki emberekről gondol és mond! Az itt élő emberek nevében tiltakozom és visszautasítom, hogy a községünkben élőket “falusi egyszerű tudatlannak”, “trágyán nevelkedő gombának” nevezzen, vagy bármi más lealacsonyító jelzővel illessen bármely vidéki vagy falusi embert úgy, hogy semmit nem tud az itt élőkről! A pilinyi ember nem tudatlan, hanem a munkájához értő, ahhoz a képzettséget magáénak tudó becsületes EMBER!

Forrás: https://www.facebook.com/szabolcs.lehoczki.1/posts/4552095994826989

Nyílt levelem MZP-nek Tisztelt Miniszterelnök Jelölt Úr! Én, Pintér Bertalan vagyok, aki egy Nógrád megyei faluban, Nógrádsápon él 65 éve. Matematika-kémia- fizika szakos aktív tanárként dolgozom immár 42 éve. 31 éve pedig a polgármesteri posztot is betöltöm szülőfalumban. A falusi emberekkel kapcsolatos véleménye késztet arra, hogy írjak Önnek. Miért gondolja, hogy mi itt falun tudatlan, buta, trágyával táplálkozó sötétben élő emberek vagyunk? Mi itt falun tudjuk, hogy a trágyát a szántóföldre kell kihordani és az majd növeli a föld termőképességét. Az is előfordulhat, hogy ahol Ön élt, ott a szart is megetették magukkal, én ezt nem tudhatom de azt tudom, hogy a trágya nem emberi táplálék. Miért néz le minket? Én tanárként mindig is az emberek tiszteletére nevelem diákjaimat. Ha Önt is taníthattam volna, különb ember lett volna Önből. Miért gondolja, hogy mi tudatlanok és buták vagyunk? Osztályfőnöke voltam annak az osztálynak amelyben a 15 diákomból 7 diák diplomás lett. Egy másik, 7 fős osztályból 4-nek lett diplomája, és több olyan diákunk volt, akinek sikerült a neve elé a dr betűpárost odaírni, és folytathatnám a fiataljaink szellemi teljesítményét. A falvakban nem hülyék élnek. Látogasson el hozzánk és győződjön meg róla, azután pedig kérjen bocsánatot a megsértettektől, mert nagyon durván megsértette őket. A rezsicsökkentés eltörlésével kapcsolatos ötletével kapcsolatban pedig arra kérem Önt, hogy amennyivel többet szeretne fizetni a rezsiért, azt a pénzt adományozza a rászoruló szegényeknek, és akkor az ön kiadásai a helyükre kerülnek. A mi rezsi kiadásainkat pedig hagyja nyugton! A miniszterelnöki törekvésein pedig kérem gondolkodjon el. Tényleg arra vágyik Magyarország, hogy vidéki lakosait lenéző miniszterelnöke legyen? Mit várhat ez az ország Öntől? Azt amit már egyszer kapott az Ön főnökétől, Fletótól.

Forrás: https://www.facebook.com/bertalan.pinter.9/posts/1866780596855466

Tisztelt Márki-Zay Péter Polgármester Kolléga! Polgármesterként és magánszemélyként is sokszor értetlenül állok megnyilvánulásaid előtt. Azonban az a kijelentésed, mely szerint a vidéken élők „falusi egyszerű tudatlan emberek” rendkívül sértő számomra, és a településünkön élők számára is. A vidéken élő magyarok, így a kisecseti lakosok sem egyszerű tudatlan emberek, hanem olyan személyek, akik a természeti értékeket megbecsülve élnek és nem riadnak vissza a kétkezi munkától sem, így az élet bármely területén helyt tudnak állni. Mi itt Kisecseten arra törekszünk, hogy ne különböztessük meg az embereket, nálunk nincs városi és falusi ember, csak magyar ember. Rendkívül magas színvonalú tudásodban, és külföldön szerzett mérhetetlen tapasztalataidban bízva remélem, hogy a jövőben átgondoltabban, és több tisztelettel nyilatkozol a magyar emberekről. Üdvözlettel

Forrás: https://www.facebook.com/pribelszki.tamas.1/posts/4584273641649921

Királyhegyi Gyula vagyok, Karancskeszi község polgármestere. Csatlakozom azokhoz, akik elítélik Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének kijelentését, amivel a vidéki embereket “egyszerű tudatlan” szavazóként minősíti. Tőlünk nem áll messze az egyszerűség, mert egyszerűen és tudatosan intézzük dolgainkat. Ez jól bevált, minden “keresztrejtvényt” megfejtettünk!!!Egyéb erényünk is van, türelmesek vagyunk. Egyszer-kétszer még a sértegetést is eltűrjük, de harmadszor tudatosan és jól érezhetően visszautasítjuk. Milyen miniszterelnök lenne az, aki provokatív módon uszít, és az emberi értéket nem az emberben látja, hanem földrajzi hovatartozása alapján sértően minősíti?

Forrás: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1344482745984599&id=100012686592748

 

Somogy:

Vargáné Balatincz Krisztina vagyok, Kelevíz Község polgármestere. Két diplomával rendelkezem. Mi itt vidéken rengeteg lenéző kritikát kaptunk már, olyan emberek szájából, akik lehet, hogy egy napot nem bírnának ki falun, és nem is ismerik a falusi életet a maga minden szépségével. Márki-Zay Péter “falusi, egyszerű, tudatlan” jelzőkkel illette a falusi embereket, ezt visszautasítom. Az itt élő emberek becsülettel és tisztességgel végzik munkájukat, nevelik gyermekeiket, büszkén vállalják falusi mivoltukat és nem tudatlanok!

Forrás: https://www.facebook.com/fideszmarcalieskornyeke/posts/1324580181347858

Tisztelt Szenyériek és Somogyiak! Ritkán bocsátkozom a mostanihoz hasonló okfejtésbe. Azonban az utóbbi hetek nyilatkozatait nem hagyhatom szó nélkül. Én magam, sem a település lakosainak, sem a saját gyerekeimnek nem mondtam soha olyat, hogy egyszerűek vagy tudatlanok lennének. Márki-Zay Péter „falusi, egyszerű, tudatlan” embereknek nevezett minket, mintegy megbélyegezve a vidéken, faluban élőket. Ez a fajta öntelt arrogancia pontosan tőlünk, falusiaktól áll a legtávolabb. Mi is érezzük magunkat ebben az országban olyan állampolgároknak, mint a városi emberek. Ezeket a szavakat mind a magam, mint a település lakossága nevében visszautasítom! Nagy Zoltán Szenyér, polgármester

Forrás: https://www.facebook.com/fideszmarcalieskornyeke/posts/1324584858014057

Komári József vagyok, Szőkedencs Község polgármestere. A minap Márki-Zay Péter olyan kijelentést tett, miszerint „falusi, egyszerű, tudatlan” emberek lennénk. Ezt a kijelentését teljes mértékben visszautasítom! Az itt élő emberek becsületes, dolgos, hazájukat szerető emberek, akik józan paraszti ésszel, ésszerűen, logikusan, gyakorlatiasan gondolkodnak. Ha Márki-Zay Péter is ilyen ember lenne, akkor nem beszélne folyton ilyen badarságokat, sőt tanulhatna a falusiaktól.

Forrás: https://www.facebook.com/fideszmarcalieskornyeke/posts/1324622004677009

Bodor Zoltán vagyok, Magyaregres Község polgármestere. Magyaregres egy 620 lelkes falu. Itt nevelkedtem és itt is lakom. Gyermekkorom óta ismerem az itt élő embereket, akik becsületes munkával és szorgalommal élnek és nevelik gyermekeiket, unokáikat. Nagyon sok közülük orvosi, jogi, mérnöki és tanári diplomával rendelkezik. Az itt élők nevében elítélem Márki-Zay Péter kijelentését, melyben “falusi, egyszerű, tudatlan” jelzőkkel illette a vidékieket és mélységesen felháborítónak tartom.(U.I.: A “józan paraszti ész” nem egy véletlen kifejezés.)

Forrás: https://www.facebook.com/fideszmarcalieskornyeke/posts/1324765277996015

Farkas László Nándor vagyok, Balatonszentgyörgy polgármestere. Sajnálattal tapasztalom, hogy a választások közeledtével a hatalom akarása, az uralkodásra való sóvárgás, sokakat minősíthetetlen viselkedésre ragadtat. Pedig a hatalom alázatot, szolgálatot jelent mindazok felé, akik azt a birtoklók kezébe adták. A minap egy ambiciózus csúcsjelölt, Márki-Zay Péter azokat az embereket sértette meg többedik alkalommal, akiknek a szavazataival akar egy ország élére állni. Nem jó taktika a szövetségesek sértegetése. Egy politikusnak ki kell állni a választói céljaiért, de sosem teheti meg, hogy megbántsa, becsmérelje azokat, akikre támaszkodik, akitől várja hatalmát. Milyen gátlástalanságra vall, ha valaki naponta össze-vissza beszél, de elvárja az általa lenézett dolgos munkásemberek, vidéki polgárok támogatását, akik sok esetben nagyobb tudással rátermettséggel és velük született egyenes, nemes intelligenciával rendelkeznek, mint ő maga? Településünk mindazon lakója nevében, akik a véleményemmel egyetértenek, visszautasítom a vidéki emberek sértegetését és bántását. A sors mindenkinek más életterheket, képességeket, tudást és felkészültséget osztott, de senkinek sem adott arra felhatalmazást, hogy embertársait alázza, leszólja, becsmérelje. Márki-Zay Péternek és újdonsült elvtársainak, a sok minősíthetetlen, gátlástalan akció után, ideje lenne bocsánatot kérni a magyar választóktól és belátni, hogy ilyen viselkedéssel, amit az elmúlt hónapokban, években produkáltak, totálisan alkalmatlanok egy ország vezetésére. Isten óvja tőlük Magyarországot!

Forrás: https://www.facebook.com/laszlonandor.farkas/posts/6734211489986509

Poszáné Szabó Edit vagyok, Somogyszentpál Község polgármestere, felsőfokú pénzügyi végzettséggel rendelkezem és Somogyszentpálon élek. Tisztelt Márki-Zay Péter Úr! Az Én hitvallásom, hogy mindent elvehetnek tőlünk, csak a tudást nem. Az egész élet tanulás – no nem mindenkinek, ez igaz! Tessék elhinni, hogy nálunk is van internet, van okostelefon, kezelni is tudjuk és eljut hozzánk minden információ legyen az pozitív, vagy negatív. Vidéken a falvakban tisztességes, dolgozó emberek élnek. Jómagam és Somogyszentpál polgárai nevében visszautasítom a ” falusi, egyszerű, tudatlan” kijelentését. Lehet, hogy a falvakban élnek okosabb emberek, mint a nagyvárosokban?!

Forrás: https://www.facebook.com/fideszmarcalieskornyeke/posts/1325224617950081

Pozsonyi Erikának hívnak, Pálmajor Község polgármestere vagyok. Egy kisvárosban lakom, de egy kicsi faluban élő emberek sorsát egyengetem, és a település fejlődéséért dolgozom immár 11 éve. Közeledik a választás, és magukat műveltnek vélő, hatalomra éhes emberek szájából többször sértő megjegyzések hangoznak el a vidéken élőkről. Nemrég Márk-Zay Péter „falusi, egyszerű, tudatlan” embereknek nevezte a vidéken élőket. Mi itt vidéken is olvasunk, és nézünk híreket – nem a Mindig Tv-n, ahogy sokan vélik, mert azt hiszik, hogy vidékre nem jut el a fejlődés -, de nem kizárólag erre alapozzuk vélemény-nyilvánításunkat, hanem arra is, amit az elmúlt évtizedben saját bőrünkön is megtapasztaltunk, amik nem szavakon, hanem tetteken alapulnak. Soha nem látott fejlődésen ment át a település, az emberek dolgoznak, így ők is élvezik a családtámogatások előnyeit, jobban élnek, békében, tisztességben gyermekeket nevelnek. Vajon mivé lenne a világ, ha minden ember 5 diplomával és 5 nyelvvizsgával rendelkezne? Ezek szerint akinek ez mind nincs meg, az egyszerű, tudatlan ember.

Forrás: https://www.facebook.com/fideszmarcalieskornyeke/posts/1325272814611928

Tóth Csaba vagyok, Pamuk Község Polgármestere 15 éve. Mi itt vidéken rengeteg lenéző kritikát kaptunk már, olyan emberek szájából, akik lehet, hogy egy napot nem bírnának ki falun, és nem is ismerik a falusi életet a maga minden szépségével. Szüleim nagyon sok dologra megtanítottak a suszter maradjon meg a kaptafánál . Márki-Zay Péter “falusi, egyszerű, tudatlan” jelzőkkel illette a falusi embereket, ezt visszautasítom.

Forrás: https://www.facebook.com/fideszmarcalieskornyeke/posts/1325374577935085

Gadányi Albert, Táska Község polgármestere vagyok. Ide születtem, itt nevelkedtem. Két éve a közösségért és a településért dolgozom, mint polgármester. Táska 420 fős kistelepülés Somogy megyében. Itt mindenki, ismeri egymást. A településünkön élnek alkalmazottak, vállalkozók, vezetők, sokaknak közülük nem egy, hanem több diplomája is van. Az itt élők becsülettel és tisztességgel nevelik gyermekeiket, dolgoznak családjukért és a faluért. Kis közösségünk nevében elítélem Márki-Zay Péter kijelentését, melyben “falusi, egyszerű, tudatlan” jelzőkkel illette a vidékieket és mélységesen felháborítónak tartom. Vidéken mindenki tisztességgel és tisztelettel van egymás iránt ezt Márki-Zay Péter “úr”, is megtanulhatná a falusiaktól.

Forrás: https://www.facebook.com/fideszmarcalieskornyeke/posts/1325375397935003

 

 

 

(videkhangjai.hu)

 

 

 

Add tovább!

Hivatalos: a magyar az egyik legstabilabb kormány Közép-Európában – Maradjon is így!

Szentesi Zöldi László: először nézzük nyugodtan végig az alábbi képeket – előítéletek nélkül, teljes harmóniában