in ,

ELITTA AZ ESZÉT – Szanyi Tibor: Felesleges a határkerítés, nincs migrációs nyomás

A Judith Sargentini által jegyzett, sokak által Soros-jelentésként emlegetett Magyarországot elmarasztaló jelentés egy jó jelentés, bár sok esetben „puhán” fogalmaz – jelentette ki Szanyi Tibor

A Judith Sargentini által jegyzett, sokak által Soros-jelentésként emlegetett Magyarországot elmarasztaló jelentés egy jó jelentés, bár sok esetben „puhán” fogalmaz – jelentette ki Szanyi Tibor Echo-Mérleg című műsorunkban.
A szocialista EP-képviselő annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a dél-magyarországi határzár nem szolgálta az európai határvédelem megerősítését meglátása szerint azért nem, mert azzal, hogy 2016. márciusában megszületett az Európai Unió és Ankara közti menekültügyi megállapodás, Törökország irányából gyakorlatilag megszűnt a migrációs nyomás. (A magyarországi határzár 2015-ben épült. – a szerk.) 

A képviselő magát is és képviselőtársát, Ujhelyi István is olyan politikusnak nevezte, akik hitelesen képviselik Magyarországot és közlése szerint a magyar kormánnyal ellentétben Magyarországot soha járatták le, soha nem bírálták.

Az Európát sújtó illegális bevándorlással kapcsolatban Szanyi Tibor kijelentette, hogy azt sikerült lecsökkenteni a 2015. évi migrációs csúcspontnak az 5 százalékára, ami nagymértékben köszönhető az európai határvédelem megerősítésének, ilyen például a Frontex működése a Földközi-tengeren. Állítja: az Orbán-kormány által elrendelt határkerítés felépítése nem szolgálta a határvédelem megerősítését.

Angela Merkel német kancellárnak köszönhető, hogy a törökök leeresztették a sorompót. Mire Orbán Viktor fala megépült, el is vágták ezt az útvonalat. Amióta ez a kerítés áll – egy-két esetet leszámítva – a kutya nem akar bejönni Magyarországra, egyszerűen azért, mert abból az irányból már nincs migrációs

– jelentette ki Szanyi.

(A héten hasonló véleményt fogalmazott meg Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is, aki közösségi oldalán úgy fogalmazott: ez már nem válság, hanem rutinfeladat)

Szanyi Tibor szavaira reagált Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője. A kormánypárti politikus véleménye IDE KATTINTVA elolvasható.

A teljes beszélgetés szocialista EP-képviselővel:

Szijjártó: Európa határai továbbra is védtelenek 

Európa biztonsága kizárólag a törökök jóindulatán múlik, Európa határai továbbra is védtelenek –nyilatkozta a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter június elején a Közép-Európai Kezdeményezés tagállamainak külügyminiszteri találkozóján a horvátországi Splitben.

A tárcavezető akkor hozzátette: Törökország felmondta a Görögországgal megkötött visszafogadási megállapodását, ez azt jelenti, hogy a törökök innentől kezdve nem fogadnak vissza illegális bevándorlókat Görögországból. Szijjártó Péter szerint ez egy rendkívüli figyelmeztető jel arra vonatkozólag, hogy mennyire törékeny az a helyzet, ami Európa déli határánál kialakult.

ECHO TV – A nemzet hangja – Echo-Mérleg

(forrás:www.echotv.hu)

Megsemmisült az ellenzék Józsefvárosban! – Toronymagas Fidesz győzelem

TOTÁLIS SZIGOR! – Olasz belügyminiszter: a Földközi-tengeri katonai műveletek hajói előtt is lezárjuk az olaszországi kikötőket