in , ,

Elismerés az USA-ból! – Az USA alelnöke is követendőnek tartja Magyarország erőfeszítéseit a keresztények ügyében

Egy Washingtonban megszervezett nemzetközi konferencián az üldöztetést és elűzetést elszenvedő keresztények közösségeit a szülőföldjükön megsegítő magyar modell amerikai részről is elismerést kapott.

Egy Washingtonban megszervezett nemzetközi konferencián az üldöztetést és elűzetést elszenvedő keresztények közösségeit a szülőföldjükön megsegítő magyar modell amerikai részről is elismerést kapott. Többek között Jeff Fortenberry szenátor, valamint Mike Pence alelnök is az elismerésének adott hangot Magyarország erőfeszítéseivel kapcsolatban. Az alelnök közlése szerint az USA hamarosan Magyarországhoz hasonlóan fog támogatást biztosítani az üldözött keresztényeknek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára a nemzetközi konferencián elmondott beszédében kiemelte:

Évezredes fennállása óta Magyarország többször is vállalta a kereszténység védelmezőjének szerepét. Mostani szerepvállalását is részben ez magyarázza, részben viszont a jelenkori migrációs válság, amelyben Magyarország – európai uniós kötelezettségeinek is eleget téve – az illegális migrációs hullám ellen védekezik, és a válságövezetek sokat szenvedett közösségeit, köztük az üldözött keresztényeket is helyben adott segítséggel támogatja.”

Beszédében Azbej Tristan hangsúlyozta: a magyar kormány olyan humanitárius programot indított, amely markánsan eltér a hasonló célú programok gyakorlatától.

Alapvető hozzáállásunk, hogy akár az úgynevezett politikai korrektséget is felülírva, nevén nevezzük a keresztényeket világszerte érő atrocitásokat”

– fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyar kormány az átláthatatlan nemzetközi szervezetek, a kormányok, vagy más köztes szereplők helyett a támogatást közvetlenül a fenyegetett közösségekhez juttatja el, hogy aztán ők használhassák fel igényeiknek megfelelően.

Azbej Tristan megköszönte a nemzetközi és az amerikai egyházi és jószolgálati vezetők Magyarországot méltató szavait, s egyben partnerséget kért és ajánlott abban, hogy a magyar modellt más országok kormányainak is bemutathassa, illetve segítsenek elérni, hogy más kormányok is hasonló programot indítsanak.

A magyar modellre a nemzetközi konferencián amerikai részről többen felfigyeltek, például Jeff Fortenberry szenátor, valamint Mike Pence alelnök is az elismerésének adott hangot Magyarország erőfeszítéseivel kapcsolatban.

A szerda esti gálarendezvényen elmondott beszédében Jeff Fortenberry amerikai republikánus képviselő Magyarország vezető szerepét dicsérte a közel-keleti keresztényekért tett erőfeszítésekben.

Mike Pence amerikai alelnök pedig azt mondta, hogy Donald Trump elnök látja a pusztítást, tisztában van az elkövetőkkel, és kimondja, néven is nevezi őket: az Iszlám Állam terroristáiról van szó, akik népirtást követtek el.

Úton van a segítség, a Trump-kormányzat felfüggeszti az amerikai hozzájárulásokat az ENSZ segélyprogramjaihoz, és közvetlenül az üldözöttekhez juttatja el a segélyeket”

– jelentette be Mike Pence, aki azt is elmondta, hogy az ENSZ-ben több mint 160 ilyen program van, de egyharmaduk nem ezt a célt, azaz az üldözött keresztények megsegítését szolgálta, az amerikai kormány ezért döntött úgy, hogy megkerüli a világszervezetet.

A péntekig tartó konferencián – amelyet a Keresztények Védelmében (IDC) nevű szervezet rendez – egyházi méltóságok, politikusok, kutatóintézetek vezetői, közel-keleti keresztény felekezetek képviselői vesznek részt.

(Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Már megint a nemzeti szuverenitásunkkal szórakoznak a Brüsszeliták – Junckerék megint belerúgnának a nemzetállamokba

Strache: Kurz egy őszinte ember – Sőt, még csak nem is libsi!