in , ,

Ekkora címeres faszt – Timmermans: fűtsenek kevesebbet, és mosás helyett szellőztessék ki inkább a ruhákat

A Bizottság alelnöke szerint elfogadható, hogy a lakosság is kivegye a részét az Oroszország elleni fellépésekből.

„Fűtsenek kevesebbet, járjanak biciklivel és mosás helyett szellőztessék ki inkább a ruhákat”. Ezt javasolta az európaiaknak Frans Timmermans, a zöld átállásért felelős bizottsági alelnök az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának ülésén, írja a HírTv oldala. Timmermans szerint elfogadható, hogy a lakosság is kivegye a részét az Oroszország elleni fellépésekből. Tóth Edina, a Fidesz EP képviselője a csatornának elmondta, megkérdezte a biztost arról, lesznek-e törvények a lakossági felszólításokból.

Tóth Edina a következő kérdést tette fel az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának csütörtöki ülésén:

„Májustól Olaszországban tilos 25 fok alá hűteni iskolákban és középületekben, télen 19 fok fölé felfűteni a középületeket. Timmermans az ülés elején azt kérte, hogy a polgárok kapcsolják ki a fűtést az otthonaikban. Európai szinten is hasonló intézkedéseket kezdeményez az EU? És elő akarja-e írni, hogy hány fokra akarják fűteni az épületeket? A gyakorlatban hogyan akarják ezt ellenőrizni?”

Frans Timmermans, bizottsági elnök válasza Tóth Edinának:

„Miért helyezem nyomás alá a háztartásokat? Én nem helyezek extra nyomást a háztartásokra, csak a polgártársaimnak azt mondtam, hogy ők is tehetnek valamit azért, hogy kevesebb pénz vándoroljon Putyin zsebébe. Persze választhatják azt is, hogy nem csinálnak semmit, de dönthetnek úgy is, hogy

kevésbé fűtenek, inkább biciklivel mennek, nem autóval, rövidebb ideig zuhanyoznak, hogy a ruháikat kiszellőztetik ahelyett, hogy kimosnák.
(mandiner.hu)
Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Feriné: Orbán veszített – A magyar nép: nem azt mondták, Feriné! Videó

      Donáth Kacsa végre belátta: Orbán Viktor ezerszer hatékonyabban politizál, mint bármelyikünk