in ,

Egyre többen nyilvánítanák terrorszervezetnek az Antifát – Akkor mire várunk még?

Az Egyesült Államokban és az Európai Parlamentben is követelik az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását és betiltását

Az elmúlt években Európában és az Egyesült Államokban egyre többen követelik az Antifa betiltását és terrorszervezetté nyilvánítását – írja az Origó. A német közvélemény is egyre nehezebben viseli az utcai erőszakot tudatosan és szervezetten alkalmazó szélsőbaloldal ténykedését. A Demokrácia-Védelem német független polgárjogi mozgalom már 2020-ban nyílt levélben szólította fel a német belügyminisztert, hogy tiltsa be az Antifasiszta Akciót (Antifa), és minősítse terrorista szervezetnek.

A Németországban harmadik legnépszerűbb párt, az Alternative für Deutschland (AfD) európai parlamenti képviselői állásfoglalási indítványt nyújtottak be, hogy vegyék fel az Antifát az Európai Unió terroristalistájára. A dokumentum szerint a mozgalom erőszakot követ el Európában és az Egyesült Államokban, elnyomja a gondolat- és véleményszabadságot, listákat és más elnyomó intézkedéseket alkalmaz, továbbá

 állítólag más terrorista csoportoktól kapott kiképzést Szíriában.

A legutóbbi, halálos szándékú támadásokat az Antifa követte el Budapesten, civileket támadva, aztán Németországban, ahol több mint ötven rendőr megsérült.

 

 

Tom Vandendriessche, a belga Flamand Érdek párt brüsszeli képviselője tavaly tett fel írásbeli választ igénylő kérdést az EP-ben az Antifa akciói miatt. A flamand politikus úgy fogalmazott: az Antifa baloldali, decentralizált politikai szervezet, amely azt állítja, hogy harcol a rasszizmus és a fasizmus ellen, miközben

az autonóm csoportok az Antifa zászlaja alatt hajtanak végre politikai akciókat, és nem kerülik az erőszakot. Nemrég fény derült arra, hogy az Antifa összeállított egy halállistát, amelyen a jobboldali AfD párt 53 politikusa szerepel, a bombakészítési utasításokkal együtt.

Mit tesz a bizottság a jobboldali polgárok és politikusok biztonsága, a politikai jogaik védelme érdekében? – tette fel a kérdést a képviselő.

 

 

 

Donald Trump fellépett az Antifa ellen

Az AfD egyik EP-képviselője, Christine Anderson már 2020-ban több írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz az Antifa miatt. Konkrét esetet is felhozott:

Németországban az Antifa erőszakosan megtámadta az AfD politikai aktivistáit, köztük engem is, amikor egy kő eltalált, amit az úgynevezett aktivisták dobtak rám. A német kormány támogatja az Antifát, például a „Demokratie leben!”-en keresztül, amelyet a Szövetségi Családügyi Minisztérium szervez. Amikor Trump elnök bejelentette, hogy az Antifát terrorista csoportként kívánja minősíteni, a Németországot irányító nagykoalíció részét képező SPD támogatását fejezte ki. A német kormány valójában a politikai ellenfelekkel szembeni zaklatást és erőszakot külső csoportokra bízza, amelyeket a szövetségi kormány támogat, de technikailag nem része annak. Az Antifa és más szélsőbaloldali csoportok számos európai egyetemen jelen vannak, ahol rendszeresen támadják az eseményeket és a szembenálló csoportok előadóit, megakadályozva ezzel a törvényes beszédet és a gyülekezést. Az egyetemek általában nem tettek lépéseket annak érdekében, hogy megvédjék a tudományos szabadságot ezekkel a támadásokkal szemben.

Feltette a kérdés, hogy a bizottságnak mi a véleménye azokról az egyetemekről, amelyek nem hajlandók fellépni a szélsőbaloldali erőszak ellen, illetve hogy biztosítani tudják-e az unió vezetői, hogy az EU pénzügyi támogatása ne kerüljön ilyen csoportokhoz. Azt is megtudakolta, hogy

megteszik-e ugyanazt a lépést, mint az Egyesült Államok, és felveszik-e az Antifát a terrorszervezetek listájára.

Donald Trump volt amerikai elnök 2020-ban jelentette be, hogy az Egyesült Államok az Antifát belföldi terrorista csoportként kezeli. Mindez a Black Lives Matter mozgalom tüntetései után történt, amelyekben vezető szerepet vitt az Antifa egy akkori kongresszusi jelentés szerint. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyre nagyobb aggodalmának adott hangot az Antifa támogatói által elkövetett erőszak miatt – olvasható az Origó cikkében.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Az a baj a Petőfi Zenei Tanáccsal, hogy nincs benne libsi – Videó

Brutális trollkodás történt a Kormányinfón! Mindenki ezen röhög – A kordonbontás kapcsán trollkodta meg a Momentumot Gulyás Gergely (VIDEÓ)