in ,

Egyre nagyobb a budapesti káosz – Több autós szervezet is tiltakozik a kerékpársávok miatt – Videó

Mélygarázsok és parkolóházak építésével lehetne a fővárosban megoldani a kerékpáros közlekedés problémáját

Budapest, 2019. október 17. Karácsony Gergely megválasztott fõpolgármester érkezik kerékpárral hivatalának átadás-átvételére 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Mélygarázsok és parkolóházak építésével lehetne a fővárosban megoldani a kerékpáros közlekedés problémáját – erről a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke beszélt a Hír Tv-nek. Kovács Kázmér szerint így lehetne megszüntetni a forgalmas budapesti utakon a parkolósávokat, amelyekből létre lehetne hozni kerékpársávokat. A kormány pedig konkrét tervet vár a főpolgármestertől arra, hogyan lehet új egyensúlyt teremteni az autós, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés között.

Az Üllői út, a Villányi út, és a Nagykörút. Mindhárom fontos fővárosi útvonal, ahol rendszeresek a torlódások, a dugók. Karácsony Gergely döntésével azonban szinte mindenhol elvettek egy teljes sávot az autósok elől, tovább szűkítve ezzel az amúgy is túlterhelt útszakaszokat.

Az újonnan felfestett kerékpársávok azoknak az életét is megnehezítik, akik például árut szállítanak. Ők a parkolóhely hiányában kénytelenek a biciklisávon megállni a rakodás idejére. Ezzel azonban akadályozzák a forgalmat, és veszélynek teszik ki a kerékpárosokat is, mivel nekik így a többi autó közé kell hajtaniuk. Lovas Károly Róbert közlekedési szakértő szerint különösen a gyakorlatlan biciklisekre nézve veszélyes a felfestett kerékpársáv.

Biciklisek viszont alig használják a kerékpár sávot.

Szombaton a főpolgármester-helyettes elismerte a HírTV kérdésére, hogy a Karácsony Gergely által ideiglenesnek nevezett biciklisávok lehet véglegesek lesznek. Dorosz Dávid azt mondta: szeptemberig tesztüzem van.

Az új biciklisávok ellen több szervezet, így az Országos Taxis Szövetség és a Magyar Autóklub is tiltakozik. Utóbbi jogi bizottságának elnöke a HírTV-nek azt mondta: úgy kellene az intézkedéseket meghozni, hogy azok ne járjanak a gépkocsiközlekedés ellehetetlenítésével.

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár pedig még csütörtökön azt mondta az Infórádióban: Karácsony Gergely lassan átesik a ló túloldalára, autóval közlekedni ugyanis nem deviancia.

(hirtv.hu)

Oszd meg másokkal is!

Libabőr! Már több mint 140 ezren látták! Panzerlied a Tokiói Filmarmonikusoktól – Videó

Még mindig van olyan hülye itthon és külföldön is, aki szerint a vírus nem létezik – Itt a válaszunk