in ,

Egyre erősebb a gyanú, hogy Gyárfás ölette meg Fenyőt

Fogy a levegő Gyárfás Tamás körül

Fogy a levegő Gyárfás Tamás körül. A szocialista médiavállalkozót azzal gyanúsítják, hogy több mint 20 évvel ezelőtt megölette legfőbb riválisát, a szintén médiavállalkozó Fenyő Jánost. Gyárfás közben összevissza beszél.

Néhány napja például azt állította, hogy csupán felületes kapcsolata volt Portikkal. Azóta viszont kiderült, hogy az olajmaffia egykori vezetőjével napi kapcsolatban állt, és, hogy a beszélgetésekről Portik felvételt készített.

A legnagyobb problémája Gyárfásnak azonban most minden bizonnyal az, hogy nem bújhat el a szocialista védelmezői mögé, ahogy ezt tette sokáig. Ugyanis az is kiderült, hogy a Horn-kormány egykori belügyminiszterét, Kuncze Gábort már nagyon-nagyon rég, a gyilkosság után meghallgatták a rendőrök a történtekkel kapcsolatban. Összeszedtük tehát azokat a bizonyítékokat és érveket, amelyek rövidesen ahhoz vezethetnek, hogy Gyárfás Tamást megvádolják, aztán bíróság elé állítják, illetve pontokba gyűjtöttük, hogy másfél hét alatt mi történt.

 

Április 17.

Kiderült az, hogy az, amiről sokan már majdnem húsz éve beszélnek, vagyis, hogy

Gyárfás Tamás ölethette meg Fenyő János médiavállalkozót, igaz.

Ezen a napon gyanúsította meg a rendőrség. Előállították, majd őrizetbe vették.

Gyárfás Tamás lehajtott fejjel a rendőrségi autóban (Forrás: MTI/Mihádák Zoltán)

Egészen pontosan emberölésre felbujtással gyanúsítják.Már akkor biztos volt, hogy a rendőrségnek kemény bizonyítékai vannak arra, hogy ő ölette meg Fenyőt. Nem sokkal később a PestiSrácok megírta, hogy egy hangfelvételük van, amelyen Gyárfás és Portik a gyilkosságról beszél.

Gyárfás Tamás ügyvédje, Bánáti János honlapján azt írta, védence a kihallgatásán tagadta, hogy arra utasította Portik Tamást, ölesse meg Fenyő Jánost.

Gyárfás Tamás és ügyvédje (Fotó: Polyák Attila – Origo)

Április 20-a

A Fővárosi Főügyészség házi őrizetet kezdeményezett Gyárfás Tamással szemben. A bíróság közleményében azt írta:
„… a terhére rótt kiemelt tárgyi súlyú és el nem évülő bűncselekmény jellege a legsúlyosabb kényszerintézkedést indokolná. A terhelt anyagi lehetőségei és kiterjedt nemzetközi kapcsolatai miatt is fennáll annak a veszélye, hogy megpróbálja kivonni magát az eljárás alól, és megszökik. Ezért az eljárás jelenlegi szakaszában a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében a bíróság szükségesnek tartotta kényszerintézkedés alkalmazását.”Végül lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, és Gyárfás Tamásnak nyomkövetőt kell viselnie.

Ugyanezen a napon bűnpártolással gyanúsították meg a volt fellebbviteli főügyészt, Ihász Sándort. Gyárfás Tamás megmutatta neki egy hangfelvétel leiratát. Gyárfás állítása szerint ezzel akarták zsarolni. Ez valószínűleg nem az a felvétel, amely alapján Gyárfást meggyanúsították, de az indoklás szerint a volt főügyésznek ez alapján is jelenteni kellett volna, hogy Gyárfásra néző terhelő felvételt kapott.

Április 26.

Gyárfást újra kihallgatták a rendőrök. A PestiSrácok.hu. úgy tudja, a korábbi kérdésekre tértek vissza. Korábban Bánáti János, az egykori szocialista médiavállalkozó ügyvédje azt mondta, hivatalosan, jegyzőkönyvben rögzített módon is kérték, hogy mutassák meg az összes Gyárfás Tamás és Portik Tamás megbeszéléseiről szóló hangfelvételt. Ez ugyanakkor az eljárás jelenlegi szakaszában a rendőrségnek nem kötelessége.

A hangfelvétel

Ezek a tények, ez történt az elmúlt másfél hétben hivatalosan. Ennél persze sokkal több dolog erősíti azt, hogy valóban Gyárfás Tamás ölethette meg Fenyő Jánost.

Budapest, 1998. február 11. A II. kerületi Margit utcában délután fél hat körül lelőtték Fenyő Jánost, a Vico Rt. elnök-vezérigazgatóját. MTI Fotó: Rózsahegyi Tibor (Forrás: MTI/Rózsahegyi Tibor)

Közben az ELTE tanszékvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy el lehet ítélni valakit egy hangfelvétel alapján. Ahogy Kabódi Csaba fogalmazott, egy büntetőjogi perben elfogadható bizonyíték lehet a hangfelvétel.

Ugyanis Magyarországon szabad bizonyítási rendszer van. Ez azt jelenti, hogy a törvény nem határozza meg, hogy az egyes bizonyítékoknak milyen bizonyító erejük van.

És még egy fontos dolog, egy szintén általunk megkeresett szakember elmondta azt is, hogy

egy szakember pontosan meg tudja mondani egy hangfelvételről, hogy azt manipulálták vagy sem. Utóbbi azért nagyon fontos, mert, ha adott esetben Gyárfás a bíróság előtt azt mondaná, hogy a felvételt, amin információink szerint Portik Tamással beszél Fenyő János meggyilkolásáról, manipulált, akkor arról a szakember a bíróság előtt meg tudja mondani, hogy ez igaz-e.

Közben az is kiderült, hogy amiről nemrég Gyárfás ügyvédjével beszélt, nem igaz, vagyis, hogy Portik Tamással „felületes” kapcsolatban volt. Hiszen mára kiderült, hogy éveken keresztül rendszeresen beszéltek. Az alvilág korábbi vezetője a találkozások szinte mindegyikéről készített hangfelvételt.

De a legrosszabb hír Gyárfásnak egyértelműen az, hogy nincs politikai védelme.

Hiszen a szocialista kormányok korábban rendszeresen a szárnyuk alá vették. Az is kiderült, hogy Fenyő János titkos dossziéjáról faggatták a Horn-kormány egykori belügyminiszterét, Kuncze Gábort a rendőrök a Fenyő-gyilkosság ügyében. Kunczét azért kérdezték a rejtélyes iratokról, mert az 1998-ban kivégzett médiacézár bizalmasa, Perczel Tamás egy korábbi dokumentumfilmben azt állította, hogy volt főnöke, Gyárfás Tamás piszkos ügyeiről egy százoldalas dossziét adott át Kuncze Gábornak, ám mire a dokumentum eljutott a hatósághoz, hiányzott belőle legalább húsz oldal.

Vagyis röviden összefoglalva: szorul a hurok, és minden bizonnyal már csak idő kérdése, hogy mikor vádolják meg Gyárfás Tamást Fenyő János megöletésével.

 

(forrás:www.origo.hu)

HOPPÁ! – Indul a Krakkó-Budapest LOT-járat

Gyuribá’ egyeteme is csicskul – FPÖ: Márpedig a Soros-egyetem Bécsbe nem jön!