in ,

Egy megrázó levél a Pesti úti idősotthonból – Ehhez mit szól a főpolgármester???

MI TÖRTÉNIK VALÓJÁBAN AZ IDŐSOTTHONBAN?

MEGRÁZÓ LEVELET ÍRT EGY FÉRFI ARRÓL, MI TÖRTÉNIK VALÓJÁBAN AZ IDŐSOTTHONBAN

Itt pedig változtatás nélkül tesszük közzé azt a levelet, amit az a férfi írt, akinek édesanyja a Pesti úti Idősotthon lakója. Tudják, ahol minden rendben van a főpolgármester szerint.  Kenderesi János Müller Cecíliának írta meg, hogy milyen áldatlan állapotok uralkodnak az intézményben.

“Tisztelt Müller Cecília Tisztifőorvos Asszony! Nem hiába növekszik ilyen rohamos mértékben a fertőzöttek és az elhalálozottak száma a Pesti úti Idősek Otthonában, mert olyannyira rugalmasan értelmezik az Ön által kiadott különböző eljárási rendeket, ahogyan az az ő szájízük szerint éppen kedvező. Hogy csak a legutóbbi vérlázitó esetet említsem – amiben szerencsére hathatós és gyors segítséget kaptam végül Sajtos Éva ellátottjogi képviselő közreműködésével – a bentlakó 83 éves édesanyámmal kapcsolatban; több mint 6 nap után jött meg tegnap az első leoltás/mintavétel eredménye, amely kimutatta, hogy az édesanyám negatív, ellenben a szobatársa – tünetmentesen ugyan -, de POZITÍV. Mindezek után és minderre tekintet nélkül hagyták volna őket egy szobában, mert ahogyan a telefonos megkeresésemre válaszoltak: “..az ÁNTSZ szerint (!) ha teljesen tünetmentes, akkor maradhatnak egy helységben…”

A szoba összesen 3 nm, egymás ágya mellett járkálnak el, közös kézmosót használnak a bejáratban, közös étkezőasztaluk van, stb. Feltenném a következő kérdéseket: Hogyan lehet az, hogy Ön lassan 3 hete minden áldott nap felhívja az egész ország figyelmét, hogy nem számít az, ha valaki tünetmentés, attól még hordozza a vírust és akár tovább is fertőzhet, de ezt a Fővárosi Önkormányzat által üzemeltetett Idősek Otthona teljesen figyelmen kívül hagyja, teljesen másképpen értelmezi? Hogyan lehet az, hogy többszöri telefon és ellátottjogi képviselő bevonása után mégis 20 percen belül 4 emelettel feljebb költöztetik végül édesanyámat? És itt felmerül a kérdés bennem, hogy mi van azokkal a bent lakó idősekkel, akiknek nincsenek hozzátartozóik, akik “intézkedjenek az ügyükben” vagy vannak, csak nem tesznek lépéseket, mert megvezetik őket az intézmény dolgozói? Milyen kommunista mentalitás ez egy ilyen helyzetben, egy ilyen intézetben? Nagyon jól teszi, ha valóban odamegy személyesen szemrevételezni a helyzetet, de egyre ügyeljen; ne higgyen el azonnal mindent, amit mondanak, mert ezek után biztosra veszem, hogy “mindent rendben fog találni” a látogatása alkalmával, de én pontosan tudom, hogy ez csak a látogatás időtartamára fog vonatkozni, ahogy elhagyja a sorompót, visszaáll a nem létező rend.

Legalább 10 szabálytalanságot tudnék még említeni, ebből pár súlyosabbat is, de nem célom sem a rémhírkeltés (ez esetben nincsen is rá szükség…), sem a hangulatkeltés, akit érdekel, szívesen mesélek privátban vagy megadom a számomat. Szerintem kicsit érthető a kirohanásom annak tekintetében, hogy édesanyám 83 éves, magas vérnyomása van, cukorbeteg és még pár krónikus betegségben is szenved és, ha elkerülhető lenne csupán a szabályok feszes betartásával az életének elvesztése, akkor annak mindannyian felhőtlenül tudnánk örülni.

Ellenkező esetben már csak a bűnösség fokának helyes megállapítása lesz életem hátralévő célja; tudatos gondatlanságból vagy hanyagságból elkövetett emberölés büntette esetén. Az emberi élet továbbra is kiemelt érték Magyarország Alaptörvénye szerint. UPDATE: Édesanyámat visszaköltöztették a földszintre a pozitív eredményt produkált lakótársa mellé, mert a 4. emeleten “kellett a fiúknak a hely”. Eközben nem kapta meg egyetlen mai gyógyszerét sem, illetve ma (!) osztottak ki nekik először maszkokat, kesztyűket…”

Kíváncsiak lennék Karácsony Gergely véleményére a fent leírtakkal kapcsolatban. Tényleg minden rendben van, főpolgármester úr?

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Karácsony Gergely jegyzőkönyveket lobogtat, és szerinte minden rendben van – Ettől még a főváros a fenntartó, és van 8 halott

Ennek nagyon nagy ára lesz! A Nyugat-Balkánnak annyi – IMF hiteleket vesz fel a régió