in ,

Egy medve ólálkodott az MSZP mikrobusza körül Tusnádfürdőn

Haha. :D

Egy medve ólálkodott az MSZP mikrobusza körül Tusnádfürdőn, mire Ujhelyi Istvánék gyorsan szedték is a sátorfájukat. Természetesen nem gyávaságból – egyébként is csak kibicelni jöttek –, egyszerűen nincs érdemi gondolatuk a magyarság kérdésében sem.

 

A medve éjszaka tévedt be a parkolóba, majd körbeszaglászta az MSZP-buszt. Úgy tűnik, nem talált semmi értelmezhetőt, az erdélyi medvék értelmes jószágok, se szocialista röplapot, se Ujhelyi Istvánokat nem esznek.

Természetesen nem akarom elbagatellizálni a tusványosi medvetámadásokat, a mackó nem háziállat, nem lakóterületen a helye. Hogy miért jöttek le a hegyről, ennek kiderítése nem ennek a cikknek a feladata. Két dolgot azért megjegyeznék.

Egyfelől, amíg a medve-kérdést Bukarestből intézik, és nem a helyiek foglalkoznak vele, addig semmi nem lesz megoldva.

Másfelől meg idézném Dezső László gyergyószentmiklósi medvepásztort: „Ha még saját élőhelyén, az erdőben is petárdákkal ijesztgetik és kergetik el a medvéket az emberek, akkor tulajdonképpen hol is van a medve helye?!”

Na, de vissza szocialistákhoz. A helyüket speciel ők sem találták Tusványoson. Pontosítsunk: nem is nagyon forszírozták a dolgot. Pedig friss elnöküket, Tóth Bertalant meg is hívták egy politikai vitára. Nem ment el, mert „nem szerepel a NER színpadán”.

Ez egy jó indok, mondjuk, ennyi erővel a magyar országgyűlésbe sem kellene bemennie, hiszen, az a „NER Parlamentje”. Hagyjuk is, kicsire egy MSZP-s nem ad. Mert azt mégsem mondhatja, hogy a 2004. december 5-i népszavazás óta a szegfűsök rettegnek, ha határon túliak szemébe kell nézniük. Jó, Tóth úrnak a kettős állampolgárság megfúrásához – korából adódóan – nem sok köze volt, azonban mégis a Medgyessyk, Gyurcsányok és Kovács Lászlók „kutyájának a kölyke”.

Meg a lényeg: a sokadszorra megfiatalított MSZP-vezetésnek sincs semmi mondanivalója az erdélyieknek, azon kívül, hogy az unió, Juncker, Merkel és Macron majd mindent megold – ők meg csak ne magyarkodjanak.

A fent említett Gyurcsányt értelemszerűen nem hívták meg. Ügyelni kellett a tusnádfürdői tábor biztonságára, Fletó érkezésének hírére még lejött volna a többi medve is

A Jobbik és az LMP képviselője ott volt a pártvitán. Hát… Ha egy páros standup comedy előadást jöttek volna előadni, a közönség akkor sem röhögött volna fel többször, legfeljebb a kínos nevetésből lett volna kevesebb.

Édes volt, ahogy Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő és Keresztes László Lóránt LMP-társelnök igyekeztek meggyőzni a közönséget, hogy ők mennyire szeretik a határon túliakat, és mennyire migráns-ellenesek. Csak éppen semmit sem szavaztak meg ezzel kapcsolatban a Parlamentben – amikor tétje is lett volna a voksuknak.

Ennél tragikomikusabb csak az volt, amikor pártjaik erejét és töretlen belső egységét bizonygatták…

Azt persze értem, hogy ők miért jöttek el Tusványosra: addig sincsenek Pesten.Mirkóczkinak nem kell magyarázkodnia a széteső pártról, a megvásárolt kongresszusi szavazatokról, gyanús pénzügyekről.

Keresztes László Lóránt meg így legalább pár napra megússza, hogy az LMP etikai bizottsága – akinek elnökét éppen a minap távolították el etikai vétségért, miközben fővárosi elnök maradhatott – őt is elmarasztalja valamiben.Mondjuk csak pár hónapja pártvezető, de a zöldpártnál ez nem lehet akadálya egy jóféle elítélésnek.  

Így hát tulajdonképpen logikus, hogy a fentiek helyett inkább bevállalják a medvetámadások kockázatát. Az kevésbé fenyegető…

(forrás:matete.pestisracok.hu)

AZTA!!! – Óriási az esély arra, hogy Budapest rendezi a 2023-as atlétikai világbajnokságot!

Észak miatt (is) aggódhat az Európai Unió