in ,

Egy alkotmányjogász a brüsszeli nihilistákról – Lomnici: stabil értékek nélkül nem lehet megvédeni magunkat

Az alkotmányjogász szerint értékrendek, stabil értékek nélkül nem lehet megvédeni magunkat Európában.

Ifj. Lomnici Zoltán az M1 televízió műsorában a Századvég Alapítvány friss kutatása kapcsán elmondta, hogy továbbra is Orbán Viktor a legnépszerűbb, a számadatok szerint a választók 52 százaléka szavazna rá, ha lenne ilyen közvetlen szavazás, míg a második helyen álló Karácsony Gergelyre 13 százalék, akit Szél Bernadett (11%), majd Vona Gábor követ a maga 8%-os népszerűségével.

Ifj. Lomnici Zoltán

Fotó: Kozma Zsuzsi

A szakértő szerint a baloldali törzsszavazók okkal lehetnek felháborodottak amiatt, hogy még mindig a hatalmi osztozkodás és a választási matek van előtérben az ellenzéki oldalon – amelyből már a Jobbikot sem lehet kivonni.

Lomnici egy másik felmérésre hivatkozva elmondta, hogy még az ateisták 43 százaléka is olyan kormányzati irányt szeretne, ami kiáll a keresztény gyökerek mellett, és össztársadalmi szinten 77 százalék mondja azt, hogy a keresztény alapértékek melletti kormányzati kiállást fő prioritásnak tekinti – még a baloldali szavazók 54 százaléka is ezen az állásponton van. Az alkotmányjogász szerint egyértelmű, hogy a zsidó-keresztény kultúrkör alapértékeinek megvédése nélkül nem lesz stabil Európa.

A brüsszelita nihilisták a mostani európai identitásválságot próbálják kihasználni és megtisztítani az uniót minden stabil értéktől. Jelenleg inkább az érdekek Európája, mint az értékek Európája fogalmat használhatnánk az unió tekintetében – de emlékezhetünk, Robert Schumann is megmondta: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz”

– jelentette ki Lomnici.

Ha ezt figyelembe vesszük és az európai közösség egyik alapító atyját váteszi képességgel ruházzuk fel – folytatta Lomnici Zoltán az M1 műsorában –, elmondható, hogy jelenleg a szakadék felé rohan az unió, a féket pedig csak a V4-ek és a magyar kormány nyomja.

Egyértelmű, hogy értékrendek, stabil értékek nélkül nem lehet megvédeni magunkat, pláne nem egy olyan hódító vallással szemben, mint az iszlám. Most, amikor megemlékezhettünk a berlini terrortámadásról, felerősödnek azok a hangok, amelyek olyan keresztény alapokon nyugvó kormányzati irányt támogatnak – nem csak Magyarországon, hanem például Németországban is –, amely kiáll a polgárai mellett és megvédi a hagyományos, demokratikus értékeket”

– zárta gondolatait az alkotmányjogász.
(Bertha László, 888.hu)

Magyar mintára kezdett foglalkozni az amerikai kormány az üldözött keresztényekkel

HOPPÁ! – Brutálisan megnövekedett a magyar diplomácia ereje