in ,

Eddig több mint 2,2 millióan mondtak véleményt – És még nincs vége!

Eddig több mint 2,2 millióan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – közölte Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Eddig több mint 2,2 millióan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – közölte Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

A pontos szám 2 238 925, ebből postán 2 072 981 érkezett, interneten pedig 165 944-en töltötték ki – tájékoztatott.

A kormányzati kommunikációs államtitkár értékelése szerint a magyarok kiemelten fontos témának tekintik a „Soros-tervvel” kapcsolatos nemzeti konzultációt, azt, hogy Magyarország határozottan fellépjen a „Soros-tervvel” szemben.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Jelezte, péntekig még mindenki véleményt mondhat.

Tuzson Bence azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy a baloldalról folyamatosan támadják a nemzeti konzultációt.

Az egyik, Soros György által finanszírozott szervezet például perben támadta meg a konzultációt, az LMP lejárató kampányt indított, Soros György pedig személyesen is ellenkampányba kezd – mondta az államtitkár, hozzátéve: a bevándorláspárti szervezetekhez a Jobbik is „csatlakozott”, amikor a párt egyik képviselője riogatásnak nevezte a „Soros-tervet”.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

A baloldal Brüsszelben sem a magyar érdekeknek megfelelően viselkedett – folytatta -, képviselői ugyanis megszavazták a kötelező és állandó betelepítési rendszert, amelynek „célkeresztjében Magyarország van”, hiszen a mechanizmus azokat az országokat „részesítené előnyben”, ahol még nincsenek migránsok.

Tuzson Bence összegzése szerint a magyar ellenzéki pártok szembemennek a magyarok érdekeivel. A kormány így csak a magyar emberekre számíthat a kérdésben:

„akkor tudjuk megállítani Brüsszelt, a Soros-terv végrehajtását, ha mi, magyar emberek összekapaszkodunk” – fogalmazott.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a nemzeti konzultáció azért is különösen aktuális, mert „az uniós intézmények elkezdték a tervek végrehajtását”.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Kifejtette:

az Európai Parlament (EP) november közepén arról döntött, hogy létre kell hozni egy kötelező, állandó, létszámkorlát nélküli bevándorlószétosztási eljárást.

Az Európai Bizottság is ezt a megoldást támogatja – jegyezte meg.

Hozzátette: az EP-döntés alapján csökkentenék azoknak a tagállamoknak az uniós forrásait, amelyek nem akarnak részt venni a betelepítési programban, ami különösen az ellenálló visegrádi országokat érintené hátrányosan.

Az államtitkár megemlítette, hogy az EP a betelepítési eljárásokba az NGO-kat is bevonná. Soros György pont ezt akarta – fűzte hozzá.

Dömötör Csaba több EP-képviselő szavait is idézte a témában. A holland liberális Sophia in ‘t Veld például azokra a tagállamokra is kötelezővé tenné a betelepítéseket, amelyek nem akarnak bevándorlókat befogadni; a szlovén Tanja Fajon migrációs kontinensnek nevezte Európát; Malin Björk az Északi Zöld Baloldal képviseletében úgy fogalmazott, senki sem tekinthető illegális bevándorlónak; a portugál szocialista Ana Gomes szerint Európának több migránsra van szüksége; a luxemburgi Frank Engel pedig arról beszélt, nem lehet európai ország az, amely nem fogad be bevándorlókat – sorolta a nyilatkozatokat.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Szerinte mindezekből jól látszik:

nagy nyomás nehezedik Magyarországra, hogy adja fel eddigi álláspontját.

Dömötör Csaba kérdésre megerősítette: a kormány a napokban feljelentést tesz az LMP-s Hadházy Ákos ellen, mert „hazugságokat állított a konzultációról”.

Felszólította egyúttal az LMP-s politikust, hogy kérjen bocsánatot a kérdőívet visszaküldőktől és a konzultáció lebonyolításában, feldolgozásban részt vevőktől.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(MTI)

(kormany.hu)

G. Lajos állítólag beteg – Már a kör­nye­zete sem tit­kolja, sú­lyos beteg a ma­gyar hí­res­ség

Európa továbbra sem kér a bevándorlókból – megjöttek a nagy felmérések eredményei