in

Ebből balhé lesz! – Kínai hekkerek szuperszónikus rakéta terveit lopták el Washingtontól

Nagy mennyiségű, rendkívül bizalmas adatot loptak el kínai kormányzati hackerek az amerikai haditengerészetnek dolgozó egyik vállalkozó számítógépéről

Nagy mennyiségű, rendkívül bizalmas adatot loptak el kínai kormányzati hackerek az amerikai haditengerészetnek dolgozó egyik vállalkozó számítógépéről – írta a Washington Post amerikai lap meg nem nevezett amerikai tisztségviselőkre hivatkozva.

Az ellopott adatok között szerepeltek amerikai tengeralattjárókra tervezett szuperszonikus, hajók elleni rakétákra vonatkozó tervek is – írja az MTI.

A kép csupán illusztráció. Egy orosz tengeralattjáró, a Severodvinsk rakétát lő ki a Barents-tengeren egy hadgyakorlat keretében.

Fotó: AFP

Az adatlopás januárban és februárban történt – közölték a Washington Posttal a folyamatban lévő nyomozásra tekintettel nevük elhallgatását kérő tisztségviselők. A hackerek az amerikai haditengerészet Tengeralatti Hadviselés Központjának dolgozó egyik vállalkozót vették célba – tették hozzá.

A vállalkozó személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Eközben az NBC amerikai hírtelevízió arról számolt be, hogy utasították a Donald Trump amerikai elnököt az amerikai – észak-koreai csúcs miatt Szingapúrban kísérő amerikai titkosszolgálati ügynököket, hogy figyelmüket főként a kínai hírszerzés esetleges tevékenységére fordítsák. Az ügynököknek megszabták: kifejezetten ügyeljenek a kínaiak beszervezési kísérleteire főként bárokban és éttermekben.

A hírtelevízió szerint emellett külön problémát jelenthet az, hogy a kínaiak bepoloskázzák a csúcsnak helyt adó Capella Hotelt. Éppen ezért nem kizárt, hogy a lehallgató-készülékek felvételét akadályozó különleges napellenzőket állítanak fel a tárgyalások helyszínei körül.

Donald Trump és Kim Dzsong Un a tervek szerint kedden találkozik Szingapúrban a történelmi csúcs keretében.

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Apáti Bence: Toroczkai, Dúró, Novák és meglátjuk még kik…

AGYHALÁL – Márki-Márk civil-trükkjével foglalná el Józsefvárost Demszky SZDSZ-es haverja