in , ,

Ebből balhé lesz! Az Alkotmányvédelmi Hivatal vizsgálhatja ki Knaus Magyarország-ellenes lobbitevékenységét

Alakul a botrány

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) vizsgálhatja ki Gerald Knaus osztrák politikai elemző, migrációkutató és a komoly pénzekkel kitömött, a nyílt társadalom eszméjét képviselő lobbiszervezete Magyarország elleni tevékenységét. Az ügyben a feljelentéseiről elhíresült Tényi István fordult közérdekű bejelentéssel a miniszterelnökhöz, majd a Belügyminisztériumtól azt a választ kapta, hogy az Orbán Viktornak küldött levelét az illetékességgel rendelkező Alkotmányvédelmi Hivatalnak (AH) küldték meg.

Tényi a miniszterelnöknek címzett közérdekű bejelentésében a Magyar Nemzet korábbi cikksorozatából idézett, amely bemutatta Gerald Knaus, továbbá az European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű lobbiszervezet Magyarország elleni tevékenységeit. Gerald Knausról azt kell tudni, hogy az Euro­pean Stability Initiative (ESI) elnöke, aki az elmúlt hónapokban kommunikációs offenzívát indított Magyarország ellen.

Tényi az Orbánnak címzett levelében megjegyezte, hogy a cikksorozat első részében megvizsgálták Knaus és Soros György tőzsdeguru kapcsolatát, illetve hogy miképpen jár el az osztrák politikai elemző, migrációkutató, migrációs szakértő a spekuláns érdekei szerint. Knaus intézménye, az ESI komoly pénzeket kap, mindezért a nyilvánosság előtt és lobbiszervezetként is képviseli a nyílt társadalom eszméjét. Bemutatták a háttérlobbi működését, amelyet nagyban segít, hogy Knausnak és embereinek láthatóan minden fontos európai intézménybe bejárásuk van. Az ESI úgynevezett árnyékjelentéseket”, tehát politikai jellegű háttéranyagokat is készít a hálózat tagjainak. Források szerint például a hazánk elleni európai parlamenti jelentést megfogalmazó Judith Sargentini felkészítése is részben ezen módszerrel történt, részben pedig a hálózat más tagjainak személyes felvilágosító tevékenységével. Sargentini egyébként korábban – a bevándorlókért aggódva – osztotta meg a Twitter­-oldalán a tőzsdespekuláns embere egy hollandiai tévészereplését is.

Tényi szerint a Magyar Nemzetben feltárták, hogy a lobbista az anyagi érdek mellett milyen ideológiai motivációk miatt teszi, amit tesz, miként hamisítja meg miniszterelnök mondatait, és próbálja a kormányfőt egy náci-szélsőjobbos karakterként bemutatni. Mindennek érdekében ­Knaus semmitől nem riad vissza, számára a magyar miniszterelnök kiemelt célpont, szerinte Orbán Viktor „veszélyes”, hiszen eltörölné az emberi jogokat, neki és a nemzetközi közösségnek pedig meg kell állítaniuk ezt a “szélsőjobboldali figurát”. Kiderült: Knaus nyilvános megszólalásaiban is szokott kérkedni azzal, hogy ­európai vezetőkkel egyeztet.

A cikksorozatban megjelent információk arra engednek következtetni, hogy illegális rendszerek és szervezetek próbálnak beavatkozni Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerébe. Ezen befolyásolási törekvések felderítése, akadályozása, a módszerek megismerése a titkosszolgálatok (Alkotmányvédelmi Hivatal, Információs Hivatal) feladata. Az illegális rendszerek ereje szervezettségben, anyagi forrásokban, nemzetközi szinten is nagyságrendekkel haladják meg a magyar pártok lehetőségeit. Miniszterelnök Úr! Kérem (amennyiben szükséges, a titkosszolgálatok bevonásával) indítson átfogó vizsgálatot, hogy a sajtóanyagban szereplő személy illetve szervezetek jelentenek-e kockázatot Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerére – írta Tényi, aki a Belügyminisztériumtól azt a választ kapta, hogy az Orbán Viktornak címzett levelét az illetékességgel rendelkező Alkotmányvédelmi Hivatalnak (AH) küldték meg.

 

(Pámer Dávid, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nesztek, libernyákok! Hivatalos: már több embernek van munkája, mint az év elején

Nem stadion! Folyamatos a Volán-buszok minőségi cseréje