in ,

Durván leoltotta Tállai András a minősíthetetlen stílusú Jobbikos Jakab Pétert (videó)

Ez szép volt Tállai úr!

Az ellenzék Sas kabarét csinál az Országgyűlésből

Noha még csak kedd dél múlt, az ellenzék máris egy komplett Sas kabarét megtöltene e heti parlamenti produkcióival.Hétfőn Szabó Tímea bejelentette, ha minden jól megy, két hét múlva szülni fog. „A demográfiai helyzet az most engem is aktuálisan érint, egészen pontosan két hét múlva remélhetőleg” – fogalmazott a várandós képviselő.

Jakab Péter a Jobbik képviseletében pedig első felszólalásában tette magasra a lécet bárdolatlanság terén. A képviselő interpellációját azzal kezdte, hogy közölte, ennyi bűnöző előtt még sosem beszélt. Kövér László házelnök jól helyre is tette a szemtelen mitugrászt. Kövér László hangsúlyozta: ez a parlament, tiszteletben kell tartani a választók és a képviselők méltóságát. „Legyen szíves, válogassa meg a szavait, mert nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között” – szólította fel Jakab Pétert.

Kedden a Jobbik ott folytatta, ahol abbahagyta, most Gyöngyösi Márton frakcióvezető nyúlt a személyeskedés eszközéhez, és tartott szürreális szónoklatot arról, hogy a Fidesz mennyi változáson ment keresztül, milyen ideológiai hajtűkanyarokat írt le a párt. Szerinte a Fidesz politikájának középpontjában valójában az irigység, a gyűlölet és a félelemkeltés áll. Kijelentette: a (párszakadás küszöbén álló – szerk.) Jobbik az egyetlen erős és stabil ellenzéki párt, amely gátat szab a Fidesz önkényének. A Jobbik szerinte egy szociális néppárt, amely a migrációtól való védelem mellett egzisztenciális védelmet is kíván nyújtani a magyaroknak.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára megjegyezte: hajtűkanyart emlegetni elég meredek azok részéről, akik a „gárdamellénytől eljutottak Heller Ágnesig”. Az államtitkár közölte: a kormány szándéka a következő négy évben, hogy még közelebb jusson az ország a teljes foglalkoztatottsághoz, emelkedjenek a bérek, erősödjenek a magyar családok. Hozzátette: mindezek mellett fontos a biztonság, az illegális bevándorlás elleni küzdelem, a honvédelem kérdése, és az is, hogy Magyarország részt vegyen Európa megújításában.

Emlékezeteset alakított nemrég Tordai Bence a Párbeszéd képviseletében, aki felszólalásában nemes egyszerűséggel letegezte Orbán Viktor miniszterelnököt. Az elnöklő Latorcai János kétszer is rendre utasította az új képviselőként akkor először szót kapó politikust felszólalásának – tegező – stílusa miatt.

Ma viszont Tordai amiatt sajnálkozott, hogy a kormányoldal erodálja a Ház tekintélyét, legalábbis szerinte. Tordai Bence arról beszélt, hogy bár a kormányoldal szerint az ellenzéki felszólalások rombolják az Országgyűlés méltóságát, valójában az elmúlt nyolc év kormányzati lépései vezettek a Ház tekintélyének erodálásához.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára úgy reagált: a választópolgárok az elmúlt 8 év történéseinek ismeretében szavaztak újra bizalmat a kormányoldalnak. Jelezte: a Fidesz-KDNP 2010-ben az előző választási törvény időszakában, majd 2014-ben és 2018-ban is kétharmados támogatást tudott szerezni.

Egy évvel ezelőtt Áder János köztársasági elnöki eskütétele alkalmával drámai mértékűnek nevezte a politikai közbeszéd állapotának romlását. A helyzet sajnos azóta sem változott, sőt. Az ellenzék napról napra bizonyítja, mindig van lejjebb.
(demokrata.hu)

Tulipánt, a törött szárnyú hattyút Székesfehérváron fogják megműteni – Még nem tudni, sikerül-e a szárnyát megmenteni (videó)

Szijjártó kőkeményen kiállt az ország mellett az ENSZ-ben