in

Durván bezuhant az ellenzék – Itt vannak az új adatok – De mi akkor se foglalkozzunk a közvéleménykutatási adatokkal

Nem közvéleménykutatást kell nyerni!

Kovács Laci elvtársnak egyszer nagyon igaza volt! Ebben nagyon igaza volt. Amikor sok-sok évvel ezelőtt kérdezték a közvéleménykutatási adatokról, ő azt mondta:

„Nekünk nem közvéleménykutatási adatokat kell megnyernünk, hanem a választásokat!”.

 

És milyen igaza volt Kovács elvtársnak.

 

Ettől függetlenül az ellenzék BEZUHANT! De durván bezuhant!

 

Nézőpont: Nőtt a Fidesz–KDNP előnye.

Tízből hat felnőtt magyar (58 százalék) elégedett a miniszterelnök munkájával, s csak minden harmadik (35 százalék) kritikus vele. Ehhez hasonlóan magas elégedettségi mutatószám a koronavírus elleni védekezés hosszú esztendeje után kevés európai országban fordul elő. A 2021 tavaszán megugró oltási hajlandóság, a vakcinabeszerzés sikere és az átoltottság európai csúcsa magyarázhatja a magas mutatószámot. Az Orbán Viktor munkájával való elégedettség a járvány előtt adathoz viszonyítva még növekedett is (4 százalékponttal), igaz, a tavaly tavaszi kimagasló érték (72 százalék) aligha ismételhető meg.

A kormányfő munkájának társadalmi elismerése rossz hír a kormányellenesség növekedésében reménykedő baloldal számára.

 

 

A múlt héten készült közvélemény-kutatás a baloldali lista gyengülését regisztrálta a kormánypárttal szemben: a Fidesz a felnőttnépesség 40, míg a baloldal csak 34 százalékát tudta megszólítani. Márciushoz képest a kormánypárt támogatottsága két százalékponttal emelkedett (a januári adathoz hasonló értékre), míg a baloldal három százalékpontot veszített. A baloldal a közös indulás deklarálása óta még nem volt ilyen gyenge, amely az oltások sikere ellenére kialakult oltásellenes imázzsal magyarázható.

A választásokat az aktív választók döntik el, így a teljes népesség mellett ebben a körben is fontos vizsgálni a pártpreferenciát.

2022-ben két nagy pártlista versenyére lehet számítani, amelyben jelenleg 51 százalékkal egyértelműen vezet a Fidesz.

A baloldali közös lista „most vasárnap” 43 százalékot kapna, de az aktív választók további hat százaléka is elégedetlen a kormány munkájával. Közülük a Kétfarkú kutya párt (három százalék) és a Mi Hazánk (három százalék) szavazói azonosíthatók be.


 

 

Eddig a cikk a Magyar Nemzetből a Nézőpont közvéleménykutatási adatairól.

Ez mind szép és jó, de ne feledjük: 2019-ben Tarlós 10%-al vezetett, és látjuk mi lett vége!

 

 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Ígéretek a lopott villából – A DK új szlogenje mától: ingyen áram, ingyen víz, lopj el mindent, amit bírsz!

Gábor György minősíthetetlen stílusban nekiment Bayernek a cikke miatt