in ,

Durva! – Volner után Dúró Dóra is elismerte a Soros befolyást a Jobbikban

Ez kemény

Soros-kapcsolatok a Jobbikban: Dúró Dóra szerint Vona és Kepli tolta a párt holdudvarába a CEU alapítóját

 

 

A Jobbikban kegyvesztett Volner János után a már a Mi Hazánk Mozgalomban politizáló Dúró Dóra, a párt korábbi erős embere is leleplezte a milliárdos spekuláns Soros és a Jobbik kapcsolatát, Dúró ráadásul új, érdekes részleteket is megosztott azzal kapcsolatban, hogy hogyan és kinek köszönhetően került a CEU-alapító Teplán István a párt holdudvarába. Dúró Dóra szerint a Soroshoz köthető CEU alapítóját a jobbikos Kepli Lajos szervezte be, Vona Gábor pedig előtérbe tolta. Dúró elárulta, amíg a Jobbikban volt, személy szerint megtagadta a CEU-s ügyek és kapcsolatok felkarolását, Volner János pedig ébresztőt fújt a jobbikosoknak.

 

Újabb részletek derültek ki a balos fordulatot vett Jobbik és Soros György kapcsolatáról, ezúttal Dúró Dóra rántotta le a leplet arról, hogyan épült be a milliárdos spekuláns embere a pártba. Dúró Dóra Facebook-posztban nevezte meg a felelősöket, azokat, akik a CEU-alapító Teplán Istvánnak helyet biztosítottak a Jobbikban. Megírtuk, Volner János, a Jobbikból pénteken kizárt alelnök közösségi oldalán számolt be arról, hogy Sneider Tamás, a Jobbik elnöke saját magát buktatta le azzal, hogy egy képen szerepel Teplán Istvánnal, a Soros György-féle CEU egyik alapítójával, ráadásul Teplán a Gyöngyösi Márton által szervezett brüsszeli konferencián is részt vett, de a Jobbik szeptemberi kongresszusán is ott volt. Az ügyben szintén megszólaló Dúró Dóra szerint a Soroshoz köthető CEU alapítóját a jobbikos Kepli Lajos szervezte be, Vona Gábor pedig előtérbe tolta.

 

“Sajnálom, hogy Szabó Gábor Jobbik-pártigazgató hazugságával belerángat ebbe az ügybe. A Soroshoz köthető CEU alapítóját nem én vittem a Jobbik holdudvarába, hanem Kepli Lajos szervezte be, és már Vona Gábor is ismerte, Kepli Vonára hivatkozva továbbította nekem mint az oktatási bizottság elnökének pártfeladatként, hogy találkozzak vele. Tehát nem én ajánlottam a vezetés figyelmébe, a kapcsolatfelvétel már korábban megtörtént, és álláspontom a CEU-val kapcsolatban egyértelmű volt mindig is, nem véletlenül tagadtam meg az érdeküket szolgáló alkotmánybírósági beadvány aláírását, amire felszólította a Jobbik képviselőit a pártvezetés, melynek csak két akkori tagja, Toroczkai László és Volner János ellenezte a CEU-t szolgáló döntését. Vona Gábornak azt a kérését sem voltam hajlandó végrehajtani, hogy a CEU ügyében rendkívüli ülést hívjak össze az országgyűlés oktatási bizottságában elnökként, sőt a plenáris ülésre vonatkozó jobbikos témafelelősséget is visszautasítottam” – írta Facebook-posztjában Dúró Dóra. 

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa tehát egyértelműsítette, Vona Gáborék a CEU mellé álltak, a pártot pedig arra is felhasználták volna, hogy a CEU érdekében politikai lépéseket tegyen, politikai döntéseket hozzon. 

Dúró Dóra Facebook-posztja.

Teplán István mellett más Soroshoz köthető embereket is megnevezett Volner János, akik ugyancsak körön belülre kerültek a Jobbikban, vagy ott legyeskedtek a párt körül. A politikus név szerint említi Teplán Istvánt, mint a Soros-féle CEU alapítóját, Meszerics Tamás LMP-s EP-képviselőt, a Soros-féle CEU programkoordinátorát, nem mellesleg volt SZDSZ-est, valamint Monika Ladmanovot, a Prágai Soros Alapítvány munkatársát. Utóbbit genderjogi aktivistának, egy migránsokat segítő alapítvány munkatársának, a melegfelvonulás lelkes reklámozójának nevezett Volner.

Volner Jánost pénteken zárta ki a soraiból a Jobbik, miután a volt alelnök kritizálta, hogy a vezetőség az ugyancsak széthullóban lévő LMP irányába tereli a pártot. Volner eltávolításának hírére kilépett Apáti István és Fülöp Erik is, de jelezték, hogy mandátumaikat nem adják vissza.  A jelek szerint a megkezdett tisztogatások belháborúba csapnak át, Volner János pedig naponta hoz nyilvánosságra egyre kritikusabb hangvételű bejegyzéseket, közleményeket korábbi társairól.

(Szarvas Szilveszter, pestisracok..hu)

Eközben a Fidesz vasárnap megint győzött – Visszavette a jobboldal Újszászt

Mi folyik itt??? – Megerőszakoltak és meggyilkoltak egy bolgár újságírónőt