in

Drámai felvételek a Honvédkórházból: az oltatlanok kerülnek a lélegeztetőgépekre – Videó

Kiderült, hogy az oltatlanok állapota olyan gyorsan romlik, hogy már nem tudják őket megmenteni.

Újra megfeszített küzdelem folyik a kórházak intenzív osztályain a koronavírusos betegek életéért – számolt be az M1 aktuális csatorna péntek este. A Híradóban azt is elmondták: a Covid-osztályon azt tapasztalják, amikor a beoltatlan betegek kikerülnek a kórházból, szinte minden esetben meggondolják magukat és úgy döntenek: mégis kérik az oltást.

 

 

 

Még egy év sem telt el azóta, hogy az M1 stábja exkluzív interjút készített budapesti Honvédkórház Covid-intenzív osztályán, ahol a legsúlyosabb állapotban lévő betegek gyógyulásáért dolgoznak a szakemberek – írja a Blikk. Hozzátették: most ismét beengedték a stábot, hogy mindenki láthassa: heroikus küzdelem folyik a betegek életéért. Az ott dolgozó szakemberek azt mondják, hogy

még ennyi idő után sem biztos, hogy az emberek megértik: életbevágóan fontos az oltás.

Amikor az M1 stábja a kórteremben forgatott, az egyik betegágyon egy elhunyt feküdt, aki nem sokkal korábban belehalt a koronavírusba.

 

Oltás nélkül nem megy

Elhangzott: a lélegeztetésre szoruló fertőzöttek többsége nem kérte az oltást, sokuk állapota pedig olyan gyorsan romlik, hogy már nem tudják őket megmenteni. Deim Zsolt, egy oltatlan beteg az M1-nek úgy nyilatkozott: eddig megpróbálták oltás nélkül. Azzal, hogy már átestek a betegségen, be kell látni, „hogy ez nem megy nélküle” – fogalmazott. „Ha én egyszer innen kijutok és felépülök, akkor én mindenféleképpen be fogom magamat oltatni” – szögezte le Deim Zsolt. Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakorvosa azt mondta: határozottan látszik az oltások hatása.

Több szempontból, egyrészt

oltással ritka, aki az intenzív osztályra kerül. Előfordul de arányában sokkal-sokkal ritkábban, mint oltatlanul.

„Másrészt aki oltás után kerül ide az intenzív osztályra, az sokkal jobb eséllyel kerül ki innen élve” – emelte ki. Péter Ádám is arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki vegye fel az oltást, mert a járvány negyedik hullámának megfékezéséhez erre van szükség.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Döbbenet és agyhalál: megtámadták az Alkotmánybíróságon a közszférában dolgozók kötelező védőoltását

Bréking! Elkezdődött a kormánybuktató tüntetés a Kossuth téren. Jelenlevők száma: 1, azaz egy fő! Tényleg!