in

Dömsödi rondán megbukott, megy a levesbe – Pásztón is a Fidesz győzött

Megbukott Dömsödi, győzött a fideszes Pásztón

 

Nem kértek az LMP-hez húzó egykori tévésből: Farkas Attilát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották Pásztó polgármesterévé a vasárnap tartott időközi választáson.

Megbukott az eddigi városvezető, Dömsödi Gábor egykori tévés a vasárnapi pásztói időközi választáson. Farkas Attilát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották Pásztó polgármesterévé – tájékoztatta az aktualis.blogstar.hu-t a Nógrád megyei város jegyzője, Gajdics Attila.

 

A vasárnapi voksoláson Farkas Attila 1887 szavazatot kapott, a független jelöltként induló korábbi polgármester, az áprilisi parlamenti választáson LMP-s színekben elhasaló Dömsödi Gábor 1781 voksot szerzett. A harmadik jelöltre, a szintén független Plecskó Péterre 122-en szavaztak. A pásztóiak új képviselő-testületet is választottak: a nyolc képviselői helyre 39-en pályáztak.

Az időközi választásokat azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát – emlékeztet az MTI. Dömsödi Gábor április 8-án az LMP országgyűlési képviselőjelöltjeként szállt ringbe a Nógrád megyei 1-es választókerületben. Alig 16 százalékot szerzett, amivel a Fidesz-KDNP-s Becsó Károly (47,34) és a jobbikos Cseresznyés István mögé szorult.

Forrás: aktualis.blogstar.hu; Vezető kép: Hír TV, Dömsödi Gábor

(pestisracok.hu)

LOPÓS JOBBIK – Többmilliárdos adócsalás: a lengyel hatóság csaphat le a jobbikos Staudt Gáborra és társaira

JÖNNEK! – Harmincöt migránst tartóztattak fel a hétvégén