in ,

Döbbenet! A 15. kerületben is nagyszabású fizetésemeléssel ünnepli magát a polgármester – Gratulálunk!

Meanwhile in Rákospalota

A XV. kerületet az önkormányzati választáson megkaparintotta az ellenzék és egyből neki is látott a rombolásnak, először azzal, hogy megszavazták, ha már ilyen ügyesek voltak, igazán megérdemlik a fizuemelést, így 50 százalékkal megnövelték a képviselők alapilletményét. Ugyanezt csinálta az ellenzék Pesterzsébeten is, ott akkora viszály lett belőle, hogy a Momentum kilépett és ezáltal bomlásnak indult a horrorkoalíció. Ez a veszély nem fenyegeti a XV. kerületi szivárványszövetséget, ugyanis ahogy a Magyar Hírlap fogalmaz, akadálymentesen ment át az illetmények – egyébként brutális mértékű – megemelése.

Az e heti alakuló testületi ülésen Cserdiné Németh Angéla polgármester előterjesztésére ötven százalékkal növelte meg a képviselők alapilletményét. A képviselők díjazása a törvény értelmében a polgármester illetményéhez kapcsolódik, annak százalékában kifejezett lehet. Ez a százalék Rákospalotán az előző önkormányzati ciklusban még húsz volt, ezt emelték most fel harmincra. A képviselői alapdíj 200 ezerről 299 151 forintra emelkedik, egy bizottsági tagsággal együtt pedig 428 783 forint kiegészítést jelent havonta. A bizottsági elnökök és a tanácsnokok 498 585 forintot, az alelnökök pedig 458 698 forintot kapnak.

A lap azt írja, hogy a nem képviselő bizottsági tagok, illetve a nem képviselő bizottsági alelnökök – a külsősök – tiszteletdíja is terítékre került, a külsős bizottsági tag havonta 200 431 forintot, míg az alelnöki sarzsit viselő 250 539 forintot kap. A számítások szerint egy héttagú bizottság, amelyben két külsős tag kap helyet, havonta 2 274 512 forintba kerül majd az adófizetőknek, a hat bizottság együttesen 13 640 072 forintba. Öt év alatt összesen 819 millió forintot kóstál az önkormányzati bizottságosdi.

A módosítás a képviselői és a bizottsági munka megbecsülésének erősítése érdekében indokolt”

– magyarázták az emelést.

Mint ismert, Cserdiné Németh Angéla polgármester mindenkivel partnerséget ígért, azonban a Fidesz–KDNP-frakciónak a negyvenkét bizottsági helyből ötöt ajánlott fel a kerületben. Mandátumarányosan tíz hely járna a kormánypártoknak, de úgy tűnik, hogy a hatalomra jutó koalíció az ötfős javaslatán nem kíván változtatni.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ha libsi vagy, jobb, ha most elfordulsz: soha nem látott béremelés jön a szakképzésben

Nem stadion – Így néz ki a megújult M7-es a Balatonnál – fotók