in ,

Die Welt: Magyarország és Szerbia gyorsabban oltja a lakosságot, mint az EU

Járványügyi sikerként ír Magyarország és Szerbia oltási üteméről a Die Welt keddi száma.

„Európa oltási bajnokai” címmel közölt cikket a Die Welt keddi száma. Mint a cikkben írja, Magyarországon és Szerbiában gyorsabban oltják a lakosságot, mint az Európai Unióban. 

A szerző, Maximilian Kalkhof is megemlíti, hogy a két ország már rendelt az orosz Szputnyik V oltóanyagból, valamint a kínai Sinopharm vállalat vakcinájából is. A cikk kiemeli, hogy Magyarország ezzel egyébként egyedül van az Európai Unióban, az EU eddig ugyanis csak a Pfizer/BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca/Oxford oltóanyagait hagyta jóvá. A cikk szerint mind Budapest, mind Belgrád önálló játékot játszik, amelynek célja az, hogy Brüsszelt rosszabb színbe tüntessék föl.

A cikk szerint mindkét ország kihasználja közelségét Kínához, és sok hasonlóságot mutató vakcina-politikájukkal nyomást gyakorolnak Brüsszelre. A szerző kiemeli Magyarországot, és mint mondja: a jogállamiság és a költségvetés témájában is konfliktusban áll Magyarország az Európai Unióval, Orbán Viktor pedig most a „hátsó ajtón keresztül” kínai oltóanyagot is bevisz az unióba.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Olaszok szavalják magyarul Reményik Sándor “Egyszer talán majd mégis vége lesz…” című versét – Videó

Megérkezett a legpusztítóbb Jakab mém