in , ,

Die Presse: Orbánnak volt igaza, bocsánatkérést érdemel

„Jobb később, mint soha”

„Jobb később, mint soha”, ezzel a megjegyzéssel osztotta meg Facebook-oldalán Kovács Zoltán államtitkár, hogy a Die Presse cikke szerint a migráció veszélyeire figyelmeztető magyar kormányfőtől a magyar kormányt lenácizó Werner Freymann volt osztrák kancellárnak és a külső határok védelmét lehetetlennek értékelő Angel Merkelnek is bocsánatot kellene kérnie.

A jelek szerint a külföldi sajtó már felébredt, még ha a nyugat-európai politikusok alszanak is. Az osztrák Die Presse piacvezető osztrák napilap publicistája, Christian Ortner véleménycikkben fogalmazta meg, hogy

a 2015-ös magyar migrációs politikát kritizáló nyugat-európai politikusoknak ideje lenne bocsánatot kérniük Orbán Viktor miniszterelnöktől.

A cikket a nemzetközi kommunikációért felelős magyar államtitkár, Kovács Zoltán is megosztotta Facebook-oldalán.

 

„A Die Presse újságírója szerint Orbán Viktornak igaza volt és bocsánatkérést érdemel. Egyrészt a korábbi osztrák kancellártól, Werner Faymanntől, aki

a magyar kormányt a Hitler-rezsimhez hasonlította a migránsválság kezelése miatt,

illetve Angela Merkel német kancellártól, aki ma a külső határok védelme mellett áll ki, amelyet egyszer végrehajthatatlan nyilvánított, és

a miniszterelnököt arroganciával lehordta.”

Kovács szerint mások is beállhatnának a sorba, mint például „a hírhedt luxembourgi szociáldemokrata, Jean Asselborn” (külügyminiszter… a szerk.).

Magyarország kizárását követelte az EU-ból akkor, amikor pontosan úgy lépett fel az illegális migráció ellen, mint most Görögország.

„Azokat, akik mint Magyarország, kerítést építenek a háborús menekültek ellen, ideiglenesen vagy véglegesen ki kell zárni az EU-ból” – fogalmazott akkor Asselborn.

Az osztrák publicista cikke arra is rávilágít, hogy ha

Európa Németország vezetése alatt 2015-ben úgy cselekedett volna, mint Orbán, ahelyett, hogy elítélte volna, akkor megkímélték volna az EU-t például a szélsőjobboldal felemelkedésétől, egy tucatnyi dzsihadista támadástól és a bevándorlási hullám hatalmas költségeitől.
(M. Kovács Róbert, 888.hu)
Oszd meg másokkal is!

Felhívás! A társadalmi béke érdekében: azonnal mentsék fel Lengyel Andrea bírónőt hivatása alól!

Hisztériakeltés! A HVG szerint 100 ezer fertőzött van Magyarországon – A mindenszo.hu az NMHH-hoz és a Rendőrséghez fordul