in , ,

Dícsérjen meg téged az ÁJEMEF! – Meg is tette! :)

Az IMF szerint most jött el az idő arra, hogy az örökölt problémákat reformokkal orvosolják

A mostani kedvező gazdasági környezet kihasználására ösztönözte az egyes országok gazdasági vezetését a nemzetközi valutaalap, lévén most jött el a kedvező időszak, amikor a legtöbb reformot végre lehet hajtani. A valutaalap a korábbiakhoz mérten pozitívabban látja a magyar növekedési kilátásokat, a hazai politikával összhangban a termelékenység növelését látják globálisan is kiemelt kihívásként.

 

– Igazolva a magyar kormány gazdaságpolitikai lépéseit, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tavaszi előrejelzéséhez képest legfrissebb jelentésében ismételten javította a magyar növekedési kilátásokat – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki a magyar delegáció vezetőjeként vett részt az IMF és a Világbank hét végén befejeződött éves közgyűlésén. Varga a nemzetgazdasági tárca tájékoztatása szerint technikai segítségnyújtási megállapodást írt alá a Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével, Cyril Mullerrel.

A miniszter elmondta: a projekt célja, hogy támogassa a magyar munkaügyi szervezetet az álláskeresők részére személyre szabott, a valós élethelyzetükhöz és igényeikhez jobban illeszkedő támogatások és szolgáltatások nyújtásában. Kiemelte: a megállapodás segíthet a munkaerőhiány enyhítésében. – A jövőben is számítunk a Világbank szakértelmére a magyar szakpolitikai elképzelések megvalósítása során – tette hozzá a tárcavezető.

Varga Mihály a Tokióban rendezett közgyűlésen

Fotó: NGM

Varga Mihály a Tokióban rendezett közgyűlésen

Varga Mihály kiemelte: a magyar gazdaságpolitika eredményességét jelzi, hogy a hitelminősítők, a piaci befektetők és elemzők pozitív véleménye mellett az IMF is javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását legfrissebb jelentésében. A nemzetgazdasági tárca közleménye arról is beszámol: Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár nemzetközi hitelminősítő intézetekkel és számos pénzügyi intézménnyel folytatott tárgyalásokat Washingtonban, valamint részt vett a Bank of America Merrill Lynch által kiemelt befektetőknek szóló szervezett beszélgetésen. A találkozók során részletesen áttekintették a magyar makrogazdasági, növekedési kilátásokat és a költségvetés helyzetét.

A 189 országot tömörítő IMF és a Világbank közgyűlésének lezárásakor az IMF vezérigazgatója, Christine Lagarde felszólított mindenkit arra, hogy ne hagyják veszni az időt, használják ki a kedvező gazdasági körülményeket, hajtsanak végre minél több reformot – áll a távirati iroda beszámolójában. „Akkor a legjobb tetőt javítani, ha süt a nap” – fogalmazott Lagarde. Elmondta: meg kell erősíteni a tartós növekedés alapjait, miközben az IMF a jövőben nagyobb hangsúlyt kíván helyezni a korrupció elleni harcra. Az IMF azzal számol, hogy idén 3,6 százalékkal, jövőre pedig már 3,7 százalékkal nő a globális gazdaság a tavalyi 3,2 százalék után.

Agustín Carstens, az IMF politikai-stratégiai testülete, a nemzetközi monetáris és pénzügyi bizottság (IMFC) elnöke azt mondta, hogy a globális gazdaságra az általános derűlátás jellemző, erről „erős az egyetértés” a washingtoni megbeszéléseken részt vett pénzügyminiszterek és jegybanki vezetők között. Az IMFC szombati közleménye szerint kiemelten kell foglalkozni az örökölt problémák megoldásával, miközben hangsúlyt kell fektetni a termelékenység növelésére, a bérek emelésére és a munkanélküliséggel szembeni harcra.

(magyaridok.hu)

A Momentum gyakorlatilag megígérte az ingyen sört és az örök életet

A maffia baloldal és az ő metrójuk – Tovább nyomoznak a 4-es metró ügyében